Verblijven met een groep op de camping......

 

 

Bijna 70 jaar hadden we een groepsaccommodatie; in de Tweede Wereldoorlog kwamen er al groepen jongeren uit het westen om hier op de boerderij even bij te komen van het drukke stadsgewoel. De accommodatie was eenvoudig - er werd geslapen in stro boven de varkens. Later werd dat allemaal iets minder spartaans, maar wel basic. En dat beviel velen zeer goed. In 2013 werd de accommodatie zoals die was, afgekeurd vanwege nieuwe regelgeving in het Bouwbesluit van 2012. Daarom hebben we onze bakens moeten verzetten: een klein aantal vaste groepen die altijd buiten in eigen kampeermiddelen zoals tenten en caravans sliepen kan nog gewoon komen, maar daar blijft het voorlopig bij.

In 2017 zal het met name Stichting  de Binding zijn die hier komt groepskamperen van zaterdag 22 juli tot en met 5 augustus met een groep van 40 kinderen in de leeftijd van 10 - 12 jaar en 10 personen leiding. Zij komen dit jaar voor het 72e jaar en ze slapen dan in eigen tenten op een apart stuk van de camping.

En een nu ook al sinds een paar jaren terugkerend fenomeen is de didgeridoo-maak-workshop van Hugo van der Hout. Hij komt dit jaar met zijn cursisten van 8 t/m 12 mei en van 14 t/m 18 augustus. Zij staan bij goed weer altijd onder de grote beukenboom hun didgeridoo's te maken en oefenen er bij tijd en wijle ook op. Maar je hoort in die dagen vooral veel 'geklop'....alsof er een groep spechten op de camping is geland ;-)

 

We hopen in de toekomst in een vernieuwde variant van de oude accommodatie vooral aan kleinere en rustige groepen plaats te kunnen bieden - dit past het beste in ons concept. De uitstraling zal altijd rustiek, landelijk en milieubewust blijven!! Maar zover is het nog niet..... Blijf ons volgen,  door je aan te melden voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar info@baankreis.nl !!!