Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Vooruitziende terugblik.....

 

Een primeur aan het einde van 2014: een nieuwsbrief van Kampeerboerderij de Baankreis!!

De bedoeling is om ongeveer 4 keer per jaar een dergelijk schrijven te versturen aan mensen die dit leuk vinden. Nu voor dit eerste exemplaar heb ik alle mailende gasten van de afgelopen twee jaar in de mailinglijst toegevoegd, samen met familie en vrienden. Wie nu al weet: dit wil ik beslist niet nog een keer ontvangen: graag een mailtje aan info@baankreis.nl en we wissen je adres onmiddellijk!!!

En voor wie het wel leuk lijkt: vooral doorlezen!!!! (en het is niet verboden het door te sturen naar leuke familie, vrienden en andere kennissen van wie je denkt dat ze het ook leuk vinden dit te lezen....)

 

Bijna is er alweer een jaar voorbij; een jaar vol leuke nieuwe mensen, maar ook veel oude bekenden, veel leuke activiteiten, een heel aantal keren Spijs van de Baankreis waarbij heerlijk gegeten werd en soms zelfs een verhaal verteld werd door onze plaatselijke troubadour....

(het zou leuk zijn als jullie dan nog op zo'n foto kunnen klikken en dat hij dan vergroot wordt, maar ik weet nog niet of ik dat voor elkaar kan krijgen...)

Een jaar waarin het weer naar onze mening fantastisch was, alhoewel het 's nachts wat vaker had mogen regenen, want de groentetuin verdroogde zo erg dat we op een gegeven moment beter niet nog dingen konden zaaien, omdat ze dan toch verdroogden. Wat er wel opkwam was gelukkig niet alleen onkruid, want zo zag het er op een gegeven moment uit - niets hiervan hadden we dit jaar gezaaid!!

Maar in het komende jaar hopen we op een wat gelijkmatiger neerslagbeeld, zodat we weer veel groente uit eigen tuin kunnen oogsten voor onszelf, voor de campinggasten, voor mensen uit het dorp, kortom, voor wie maar geinteresseerd is. En naast de groentes ook kruiden en bloemen; een begin van een kruidentuin is al in aanleg door Lize, een van onze campinggasten. En als we misschien nog wat exta hulp krijgen kan het er al met al misschien wel zo uit gaan zien als op onderstaande foto!!! (wij blijven graag dromen!! ;-)  )

De zomervakantie was nog nooit zo druk als afgelopen jaar, maar ook nog nooit zo gezellig!! Uiteraard kwamen er weer twee groepen van de Binding, dit jaar voor het 69e jaar.... Maar daarna was de camping 5 weken bomvol en gezellig!!! Af en toe leidde dat tot spontane acties, zoals het gezamenlijk bouwen van een hut op het land of lekker broodjes bakken met zijn allen!

En dan niet te vergeten de prijs die Roelof dit jaar kreeg; wat zijn we trots!!! Voor wie er nog niets over heeft gelezen of gehoord de volgende links:

www.youtube.com/watch?v=cJrB4bsTWG4

www.destentor.nl/regio/lochem/almenaar-roelof-boschloo-wint-van-der-biltprijs-2014-1.4561056

Maar het was ook een jaar dat voor ons hier op de Baankreis een heel ander jaar was dan anders. Dit kwam doordat we voor het eerst niet meer een echte groepsaccommodatie hadden naast onze kleine camping. Het was voor ons vooral spannend of we daardoor wel voldoende inkomen zouden kunnen behouden.... Maar gelukkig heeft het mooie weer waarschijnlijk gezorgd dat veel mensen wilden komen kamperen en daardoor is het gemis van de groepen goedgemaakt! Nu is het natuurlijk nog de vraag of het in een wat minder mooie zomer ook zo zal gaan, maar we gaan vol energie, zonnige gedachten en andere positiviteit 2015 in!!

Maar nu tijdens deze maanden van rust is er ook tijd voor reflectie en inspiratie. We lezen ons suf, youtuben allerlei interessante filmpjes, bladeren allerlei tijdschriften door tijdens de lange winteravonden, lekker biij de kachel of net na de kinderen al het bed in en daar dan lekker lezen; heerlijk!! Uit Landleven hadden we een tijdje geleden een foldertje van een mooi bedrijf in Italie gehaald, waarna we door inzending hiervan een prachtige informatie-brochure kregen met een dvd-tje van deze boerderij. Na het bekijken hiervan waren Sara en Julia zo enthousiast dat ze 'Fattoria la Vialla' al wel 5 keer hebben bekeken en direct daarna kruipen ze met een schrijfblok en pen of potloden aan tafel en maken dan allemaal plannen voor hoe ze van onze eigen boerderij ook zo' n prachtig bedrijf kunnen maken. We hopen dat ze dit enthousiasme voor het bedrijf blijven houden!!! ;-) Wil je ook geinspireerd raken: www.lavialla.it 

Voor het nieuwe seizoen zijn we al met een aantal zaken bezig, want onze ervaring is dat voor je het weet de lente alweer voor de deur staat... En dan gaat alles voor ons van een wat lager tempo over in een stroomversnelling, waarbij we dan altijd denken: Waar zijn we ooit aan begonnen?!?! Dit uiteraard met een knipoog, want we zijn en blijven (voorlopig) heel gelukkig met onze 'way of life' !!!!

Wat op dit moment naast alle gezelligheid van de overmaat aan feestdagen onze aandacht heeft, is onder andere een vergroting en verbetering van de winkel. Het afgelopen seizoen is gebleken dat deze beslist in een behoefte voorziet en de zeer provisorische uitstraling is wel toe aan een lift! Ook de wandel- en fietsroutes waren aan een herziening toe, dus hier heb ik al menig uurtje aan besteed. En uiteraard de financiele administratie, die kost ook altijd dagen..... Toch zijn we hier ook al ver mee. Verder zijn we druk met allerlei leuke plannen voor het land dat we beheren, maar verder daarover uitwijden doen we in een volgende nieuwsbrief. En dan uiteraard de nieuwbouw van het sanitair; dit gaat niet in een hoog tempo, maar meer gestaag verder. In de komende weken is het tijd voor het beton en de vloerverwarming!!! 

En waar we binnenkort ook mee moeten beginnen is met de voorbereiding voor de activiteiten die we willen gaan organiseren in verband met ons 70-jarig jubileum dat we dit jaar gaan vieren.......

Er is vast nog meer te vertellen, maar het oliebollenbeslag is bijna klaar om te gaan bakken, de nieuwjaarsrolletjes moeten nog gebakken worden en er moeten nog een aantal andere dingen gebeuren voor we aan het eind van dit jaar het glas kunnen heffen op een mooi nieuw jaar.

Als we vanavond buiten staan en overal om ons heen in de verte het vuurwerk zien onder de sterrenhemel wensen we iedereen die het wil aannemen een gelukkig, gezond, inspiratievol en 'zonnig' 2015!!!! En alle mensen die ons die wensen al via mail of echte post al heeft doen toekomen danken we daarvoor!!!!

Graag tot ziens op de Baankreis in het nieuwe jaar!!!!!

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl