Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Voorjaarskriebels....

Hallo allemaal!

Eigenlijk heb ik het gevoel dat ik buiten aan het werk moet zijn, maar toch even een kleine update voor onze 'Nieuwsbrieflezers' !!!

Hier op de Baankreis zijn we alle dagen druk bezig - met van alles en nog wat. Ondertussen is de camping weer open en wordt daar ook alweer voorzichtig genoten van rust, ruimte en frisse lucht..... Want fris is het nog wel! Maar voor de wat taaieren onder ons is dat prima te doen. Afgelopen weekend sliepen Sara en Julia alweer in de tent en ze vonden het heerlijk!! Ze hebben zelfs al boven een vuurtje een maaltijd voor ons gekookt.....

Maar wat is er in de tussentijd hier allemaal gebeurd? Ook al hebben we geen echte winter gehad, toch hebben we wel genoeg kou gehad om niet altijd dat te kunnen doen wat we wilden.... Gelukkig is er in het nieuwe sanitair wel heel veel gebeurd. Norbert heeft ons bijvoorbeeld geholpen met het optrekken van de muren.

Dit was nadat alle betonnen vloeren gestort waren en al het leidingwerk daaronder uiteraard ook in orde was.... Het afgelopen weekend hebben we een aantal van die wanden voorgestreken, zodat er deze week getegeld kan gaan worden!!! Langzamerhand begint het echt vorm te krijgen, maar een 'bouwput' blijft het nog wel tot aan de zomervakantie denken we.... Als het een beetje meezit kunnen we dan al wel 3 douches, 3 toiletten en 1 urinoir in gebruik nemen! Maar misschien ook wel de andere helft; we hebben ondertussen ook zoveel andere dingen te doen en het oude sanitair is ook gewoon weer schoon en alles doet het, dus plassen en douchen kan iedereen nog steeds naar hartelust!!

En wat doen we dan verder ondertussen?? We hebben bijvoorbeeld op de Actiedag in maart een heleboel klusjes geklaard, bijvoorbeeld het schoonmaken van het sanitair, stapels hout wegwerken, stoepjes vegen en ontdoen van onkruid en wat ik als 'pijndossier' zag in mijn eigen werkzaamheden is ook gebeurd: Marga heeft op de zijkanten van de bakfiets BAANKREIS.NL geschilderd!!

Al met al was het een hele gezellige en vruchtbare dag, ook al waren er maar een paar mensen die konden komen helpen..... Nogmaals hartelijk dank Jan, Marga, Gerda, Rolinde, Anke en Hans!!!

En om te zorgen dat we de volgende keer met meer mensen na het harde werken aan deze tafel zitten hoop ik dat ik voor de volgende dag een betere datum prik.......

Uiteraard zijn we ook weer vol goede moed aan de groentetuin begonnen. Wel wat later dan anders, maar het is nog steeds eigenlijk aan de koude kant. De spinazie staat wel al boven en uiteraard de knoflook en de plantuien, maar de bodemtemperatuur blijft nog een beetje achter. En dan hebben we hier natuurlijk ook een muizenprobleem zoals op meer plaatsen in den lande..... Want in de kas hadden we wel vanalles voorgezaaid, maar dit wordt vervolgens vrolijk opgegeten door deze kleine rotzakjes! Gelukkig eten onze katten er best veel weg en zijn de uilen ook bijna elke nacht duidelijk hoorbaar op het erf aan het werk (vooral het geluid van de kerkuil die boven op het dak van de deel zijn uitkijkpost heeft is geweldig!!!) Omdat het vorig jaar zo droog was en we wat dat betreft de grond wat meer willen beschermen, hebben we op de plekken waar al gezaaid of geplant is de bodem bedekt. Want een kale bodem is eerder aan erosie onderhevig... Dit geeft wel extra werk, maar we hopen ook dat we daardoor deze zomer wel weer wat opbrengst van de tuin kunnen halen!

Ook de winkel is al weer helemaal ingericht en een beetje bijgewerkt, alhoewel de twee extra lampen die opgehangen moeten worden nog steeds op de plank liggen... Maar er wordt alweer gewinkeld!

En dan het nieuwste project: de Hongaarse wolvarkens..... We zijn op een groot stuk land omheiningen aan het zetten om daarbinnen varkens te kunnen gaan houden. Geen hele kuddes, maar gewoon een paar, voor de gezelligheid! En ze gaan ook fungeren als 'spitmachine'..... Want dat kunnen varkens natuurlijk heel goed door hun gewroet. Er staan al een heel aantal palen, dankzij Wouter en Barbara, en de komende weken hopen we de eerste weide te kunnen voltooien, zodat we binnenkort onze eerste knorries aan kunnen laten treden....

De palen komen voorlopig nog allemaal van eigen land of uit aangrenzend bos en het bos bij Huize de Voorst waar we in de afgelopen maanden ook nog een aantal bomen hebben kunnen kopen. Met hulp van opa Gerrits zaagmachine worden hier dan weer prachtige palen en planken voor hekken van gezaagd. Het is een hele toer om die grote stammen te verplaatsen, maar met vooral slim nadenken en kom je blijkbaar een heel eind...


Ik ga het hier nu bij laten, het is tijd voor een kop koffie en daarna weer de tuin in. We wensen jullie allemaal mooie voorjaarsdagen!!!

Pieter, Maaike, Sara, Julia en Roelof

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl