Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Gezellige zomerdrukte!

Ik begon bijna twee weken geleden aan het typen van deze nieuwsbrief..... Nu pas is hij af! Daardoor misschien af en toe wat vreemde zinsbouw, tijdsversprekingen of andere verhaspelingen. Maar je moet maar zo denken dat het tussen het broodjes bakken, wc's poetsen, half afgesneden vingers verbinden en wespensteken behandelen best lastig concentreren is....... Daar komt hij dan:


Weer een paar maanden verder sinds de vorige nieuwsbrief; we zitten volop in het kampeerseizoen dat -  ondanks het koude voorjaar en de  soms niet altijd even optimale kampeeromstandigheden - toch  gezellig druk te noemen is. Veel leuke mensen op de camping: veel oude bekenden, maar ook een heel aantal nieuwe mensen die het hier ook prima naar hun zin hebben. Vorige week zaten we tijdens onze wekelijkse Spijs van de Baankreis daarom maar weer met 29 mensen aan tafel en afgelopen dinsdag zelfs met 40!!

Toen had ik een uitgebreid taartenbuffet - hartig, maar ook zoet - gemaakt. En die dinsdag daarvoor begonnen we met een heerlijk uiensoepje met geraspte kaas met daarbij eigengebakken zuurdesemspeltzadenbrood met kruidenboter met eigen knoflook. Daarna volgde een dwars-door-de-tuin- husselpotje met eigen aardappels, koolrabi, rode ui, bieslook en creme fraiche met daarbij heerlijke runderrookworst van Hoeve 't Hulshof http://www.hoevehulshof.nl

Als dessert had ik een heerlijke blanke kaneelvla met blauwe bessen en slagroom gemaakt waarna we afsloten met een lekker kopje koffie of thee met houthakkerskoek naar het recept van Willy Kip.

De avond werd muzikaal omlijst door Peter Braas, die hier ook kampeerde en beslist niet onverdienstelijk gitaar speelt en daar ook nog bij zingt ;-) !!

Uiteraard hebben we ook de groepen van de Binding op het erf gehad - voor het 70e jaar! Een zo lange traditie, waarvan we hopen dat we die nog lang vol kunnen houden. Wel merkten we dat we echt iedereen die dan op de camping wil komen heel duidelijk moeten vertellen dat die groep er dan is, want een enkeling was wel een beetje overrompeld door de 40 kinderen met hun begeleiding die 's morgens om half 8 dan toch echt wel beginnen met hun gezelligheid.......


Ondertussen hebben eerst Pieter en Julia een korte vakantie gehad - heerlijk kamperen op 'de Buitenplaats' in Eenigenburg - en ik ben met Sara daarna van Hoek van Holland naar Zandvoort gewandeld. Heerlijk even er uit, iets anders zien dan bos, gras en campinggasten ;-) Maar ondertussen werd de camping wel zo druk dat het eigenlijk niet te doen was voor 1 persoon..... We gaan maar eens nadenken over de mogelijkheden in de winter, want het is ook veel te leuk om zelf wel aanwezig te zijn op de camping als het zo gezellig is! 

En tijd om lekker te klussen is er nu voorlopig nog niet bij, maar gelukkig blijkt iedereen nog heel tevreden over het oude sanitair en dat blijft het ook nog prima doen! Zodra de meeste drukte voorbij is gaan we voor de laatste fase, want nu kunnen we het gewoon echt af gaan maken dit jaar! De meeste tegels zitten op de muur, het grootste deel van het leidingwerk is nu echt af, de wc-potjes staan al klaar om opgehangen te worden en ik weet al precies welk hang- en sluitwerk ik ga bestellen voor de deuren, maar nu moet ik het gewoon nog even doen!

Wat ik bijna vergeet: we hebben natuurlijk ook weer gehooid dit jaar. Het gras was zo hoog op sommige plaatsen dat het net onder mijn kin kon kriebelen!! Maar nu ligt een deel dat niet verkocht is in grote ronde balen langs de akker te wachten om opgegeten te worden door de paarden van Marrit: want dat is ook iets wat op dit moment in ontwikkeling is - een heuse paardenwei voor 5 paarden! Marrit zal hier haar paarden gaan houden en misschien in het kampeerseizoen ook voor campinggasten wel ritten te paard of met een leuke huifkar o.i.d. gaan organiseren.

Wat het mooie is van het stuk land waar die paarden (en ook de Hongaarse wolvarkens die 'in de pen' zitten) gaan lopen is, dat er langzamerhand zoveel variatie in de begroeiing is ontstaan, dat we opeens ook vogels zien die we anders nooit zagen, zoals bovenstaande grasmus, de roodborsttapuit en afgelopen winter ook veel barmsijzen. Mooi om zo'n ontwikkeling te zien!

En ondertussen blijft het heerlijk weer, komen en gaan er allerlei mensen met tenten, caravans, campers en pipowagens. Wandelen er mensen met hun afwasje over het erf op zoek naar een plek waar afgewassen kan worden en dat kan nu gelukkig ook in de kampkeuken die we onlangs van een vers zwart kleurtje voorzien hebben - dit keer geen carbolineum, maar zoals bij de meeste dingen die we doen hebben we ook hier een milieuvriendelijk alternatief gezocht en dat is in dit geval lijnolieverf van het merk Uula. Het lijkt te goed te houden, maar er zijn ook nog niet echt grote hoeveelheden regen overheen gekomen..... Die lijken sowieso ook nooit meer te vallen hier; voor de camping wel zo fijn, maar het land snakt naar een flinke bui!

Zo, ik moet er nu toch maar een eind aan breien, want de bel gaat weer...

een warme zomerse groet,

Maaike

(en natuurlijk ook van Pieter, Sara, Julia en Roelof!)


Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl