Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Het begin is er.....

Nu aan het begin van de Meivakantie begint het al gezellig te worden hier op de camping, maar tijdens de Paasdagen mochten we onze eerste gasten alweer verwelkomen; het was een beetje fris, maar dat mocht de pret niet drukken... Op Buienradar zagen we overal buien, maar hier ging het telkens langs - daar kun je blij mee zijn, maar zoals ik al een paar jaar zeg: het lijkt wel of het hier steeds droger wordt!! Onze buurman Gerrit die de baan van Roelof als neerslagwaarnemer heeft overgenomen kan dat waarschijnlijk wel bevestigen. Daarom zijn we voor onze groenteteelt maar een kleine proeftuin begonnen voor ons huis, om een manier te vinden waarop je toch op onze droge zandgrond groente kunt blijven telen zonder al te veel bij te hoeven sproeien, want dat levert veel extra gedoe op, om maar niet te spreken van de extra kosten......

Met oud hooi dat de paarden niet konden of wilden eten bedekken we nu de bodem tussen de planten; hierdoor kan de vaak schrale wind de grond minder snel laten uitdrogen en heeft het bodemleven ook meer beschutting. Het is mooi om te zien dat er zoveel verschillende beestjes onder het afdekmateriaal huizen en hopelijk doen ze vooral goed werk!

Tja, en dan die koude nachten.... We hebben zelfs al mutsen uitgedeeld ;-) En de appelbloesem heeft het voor een deel moeten ontgelden, samen met het blad van een enkele notenboom! Je ziet het heel duidelijk aan de bruine randjes van de bloemen. Gelukkig zijn er ook nog knoppen die nog aan het ontluiken zijn, maar misschien komt er nog wel een koude nacht; ik hoop het niet!

Het geeft wel mooie plaatjes, want afgelopen week leek het wel of er op plekje 4 twee hazen zaten vastgevroren..... pas toen de zon daar begon te schijnen begonnen zij ook te bewegen!!

Ondertussen hebben we ook gezinsuitbreiding gekregen: onze Asa heeft een week geleden 5 jonge katjes gekregen - zo lief!!!!

Ze is er verschrikkelijk druk mee! En ik houd mijn hart al vast voor het moment dat ze met zijn vijven hier door de kamer gaan rennen en wij maar moeten proberen om niet op ze te gaan staan.......

Zelf zijn we veel aan het werk - uiteraard vaak buiten, maar twee weekenden geleden waren we samen in de meubelmakerij aan het werk om van coniferenhout - dat we al een paar jaar geleden gekregen hadden en te drogen hadden gelegd - fronten voor het afwaseiland en het keukenblok op deel te maken. Ik heb weer veel geleerd en word langzamerhand van alle markten thuis ;-)

Hier zie je hoe de gezaagde en geschaafde planken aan elkaar gelijmd worden. En als je het eindresultaat wilt zien zul je gewoon moeten komen kijken!!! Ik vind het zelf in ieder geval erg mooi geworden!!!!!

De groentetuin begint ook alweer wat vulling te krijgen; slaplantjes staan zich dapper te verweren tegen de gure wind en in het gaas dat langs de doperwten, peulen en capucijners staat klinkt daardoor een soort gefluit dat ergens iets zee-achtigs heeft, net of je op een jachthaven langs het IJsselmeer loopt en het gefluit van de wind in alle lijnen van de schepen hoort.......

In de afgelopen weken heb ik langzamerhand de winkel weer redelijk weten te vullen; er zijn weer genoeg lekkere jammetjes, theetjes, potten honing en koekjes, mmmmmm..... En natuurlijk is de diepvries weer gevuld met allerlei heerlijke ijsjes en afbakbroodjes; we kunnen echt weer beginnen!

En last but not least: de kinderen hebben vanmorgen de speelhoek op de deel weer ingericht en meteen ook ingewijd - heerlijk hoe ze in korte tijd alles er kunnen laten uitzien alsof er een ontploffing geweest is. En vervolgens rennen ze weer naar buiten om een speurtocht te doen met zijn allen..... heerlijk!!

Kortom: het begin is er. Laten we de bloemetjes maar eens flink buiten gaan zetten ;-)

Met een zonnige groet van Pieter, Maaike, Sara en Julia!!!

 

 

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl