Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Vakantie!!!!

Het is nu even wat rustiger door het weer dat niet helemaal zo zomers is als een tijdje terug. Maar tegelijkertijd ben ik erg blij dat het hier niet tegen de 40 graden loopt zoals in zuid-oost Europa....... En daarom hebben we nog even tijd om nog een paar sanitairdelen af zien te krijgen. Dus we zijn regelmatig samen in de werkplaats te vinden: gezellig muziekje aan en schaven, lijmen, zagen en kwasten maar!!! Deuren, bladen met wasbakken, ik ben benieuwd wat we de komende week uit onze handen krijgen..... En natuurlijk in het vrolijke blauw en het mooie hout zoals de rest:

Dit is een plaatje van vorig jaar, maar we verklappen verder in beeld niets, kom zelf maar kijken!!! ;-) In de weblogs van de afgelopen tijd heb ik misschien nog wel iets door laten schemeren, maar dat moet u zelf maar even bekijken.....

Nog 1 week en dan begint hier in 'regio Midden' de vakantie!! Afgelopen week hebben we mogen genieten van de eindmusical op school, 'Een feest van smaak' - erg leuk!!! Op een grappige manier kon iedereen hiervan leren dat er niet een bepaald voedingsmiddel is dat je gezond maakt, maar dat het neerkomt op gezond gevarieerd eten, waardoor op zijn tijd een taartje of een snack ook gewoon moet kunnen. Ik denk dat dat een goede boodschap is in deze tijd van voedingshypes waardoor mensen bijna obsessief met eten bezig zijn...... Ik ben er natuurlijk ook regelmatig wel mee bezig, wanneer ik weer een Spijs van de Baankreis aan het voorbereiden ben, want: 'Wat zullen we deze keer weer eens eten?' De afgelopen keer heb ik me laten leiden door het grootste aanbod uit de tuin: Courgette! Wat kun je daar toch veel mee!!! Er zat tijdens deze maaltijd iemand aan tafel die vertelde dat ze als vrijwilliger bij de Voedselbank werkte en dat er mensen waren die regelmatig de courgettes teruggaven, omdat ze niet wisten wat ze ermee moesten..... Nou, wat dacht je van courgettesoep, hartige courgette-taart, pasta met courgette en kappertjes, met palmsuiker en dadels gezoete courgette-cake?!?! Allemaal lekker, want afgelopen dinsdag geproefd. Die cake hadden we nog wel omlijst met de nieuwe soort ijs die we nu in ons assortiment hebben: yoghurt-amarenenijs, mmmmmmmm!!!!!

Goed, maar waar dit nu heen gaat?!?! Ik was alvast eens aan het nadenken over de komende zomervakantie, de redelijk grote hoeveelheid boekingen die er al staan en wat voor leuke dingen ik voor al die mensen ga koken; er kwamen zoveel ideeen in me op, dat ik wel twee zomervakanties vol kan koken! Maar sowieso gaan de 'klassiekers' deze zomer weer langskomen: de bbq, het taartenbuffet (hartig en zoet!!!), maar ook een keer Italiaans, Frans, Indo/Aziatisch, Duits.... En ik neem ook een paar favoriete kookboeken van me als thema, waaronder dat van Yvette van Boven, Nigella Lawson, Roald Dahl......

En samen met de kinderen gaan we ook wat activiteiten ontplooien, zoals een picknickwandeling, het maken van een high-tea en natuurlijk minstens een keer kampvuur met broodjes aan een stok....

En natuurlijk hopen we ook weer op een avond met lekker eten en een verhaal van onze 'huistroubadour' Gery Groot Zwaaftink!! We hebben hem gemaild om te vragen of hij al een planning heeft voor deze zomer, maar nog niets gehoord..... Ik denk dat ik op de website maar een tabblad maak met 'Agenda', dan kan ik jullie daarmee ook op de hoogte houden!

Door de Nieuwsbrief die de Goodclub ( http://www.goodclub.nl = Zo ontstaat er een oneindige cirkel van een goede vraag en een goed aanbod. En maken we met elkaar de wereld een stukje mooier!) afgelopen week stuurde, lopen opeens de boekingen voor de Boshutten hard; dus voor wie deze zomervakantie nog denkt aan een heerlijk teruggetrokken verblijf in onze knusse hutten: t/m de 28e juli is er in de Rank in ieder geval nog plaats, in de Zonnebloem nog t/m 30 juli en van 5 t/m 9 augustus. Vervolgens is er in beide na de 19e augustus nog plaats. Maar voor beide zijn er ook al weer gegadigden die nog een dagje bedenktijd krijgen, dus wees snel! ;-)

Van 22 juli t/m 5 augustus komt natuurlijk ook weer De Binding uit Aalsmeer, wat weer voor twee weken gezellige reuring gaat zorgen, wat is het nu, voor het 72e jaar?!? Een week daarna zullen twee mensen hier een workshop geven en ze hebben allebei nog plek vrij!! Als eerste natuurlijk onze Hugo van der Hout, met zijn zomerworkshop Didgeridoo-bouwen, zie http://www.didgeridoowerkplaats.nl .

En de tweede is van een andere orde: Antoinette Elsinga, die met de deelnemers steen gaat bewerken, en wel seleniet, een zacht soort steen. Voor de details over deze workshop zie  http://www.selenietkunst.nl .

Wat er zich verder allemaal nog aandient zullen we wel zien, wij laten het allemaal als een warme douch over ons heenkomen ;-) Wat dat betreft is elke dag hier weer een verrassing; denk je de ene dag nog dat er vijf nesten gevuld zijn met kleine zwaluwtjes, ontbreken ze de volgende ochtend in een nest allemaal - en niet omdat ze uitgevlogen zijn..... Raadsel! Maar ik was vanochtend wel getuige van de eerste vlucht van 1 van de 4 jonkies in het sanitair, prachtig!! De andere drie bleven dom kijkend zitten...... En zo is het ook met de kuikens die bij onze kippen rondlopen. Gisteren waren het er nog 23, maar ik heb nu het idee dat er 2 ontbreken. Het kan natuurlijk zijn dat ze ergens onder de brandnetels verstopt zitten; het is in ieder geval een vermakelijk gezicht om te zien hoe de moeders zich uitsloven om te laten zien hoe je fatsoenlijk krabt in de grond om vervolgens een sappig larfje te vinden.....

We zijn overigens erg benieuwd hoeveel hennetjes en haantjes dit worden, anders worden we nog gedwongen om zo ergens eind augustus een gebraden-haantjes-festijn te organiseren ;-)

Wat betreft onze jonge katjes: drie hebben er al een goed tehuis gevonden. Voor de laatste twee nog niet; Gijs, de grootste is nog in onderhandeling met iemand, maar Cesar, of Cees, zoals Julia hem af en toe noemt, is ondanks zijn vele goede eigenschappen ;-) nog niet geconfisceerd! En zolang ze er nog zijn blijft het voor mij 's morgens en 's avonds een hele toer om zonder over al die mauwende lijven te struikelen alle bakjes vol op de grond te krijgen op het stoepje; soms is het een toneelvoorstelling op zich, hahaha!!!

En verder ..... er blijft nog zoveel te vertellen, maar ik moet nu nog weer even plees gaan poetsen, want ook dat moet gedaan worden. Laten we hopen dat de komende twee maanden zo zonnig worden, (met om de twee nachten een lekker verkoelend buitje!!), als op deze laatste foto, van een tijdje terug. Tot ziens!!!!

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl