Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Afsluiting van het seizoen....

Het duurt nog een paar weekjes, maar het einde van het seizoen nadert nu met rasse schreden!!  De camping is nog niet leeg, maar een stuk minder druk, dus we hebben weer wat meer tijd! Tijd om weer wat andere klussen aan te pakken, zoals het erf weer een 'lift' geven, zie hier het resultaat:

Maar wat was het een heerlijke zomer! Er zijn ook geluiden te horen dat mensen het maar weer een echte Hollandse zomer vonden in ons 'Kikkerlandje', maar aan de bezetting van onze camping was dat niet te merken en ik moet ook zeggen: we hebben weinig dagen gehad dat het werkelijk regenachtig was. Misschien was het op andere plekken in Nederland slechter, maar hier in Almen was het op een paar stortbuien na prima weer! En sowieso als ik naar andere delen in de wereld kijk denk ik vaak: we treffen het hier maar... Want ook in Zuid-Europa mag het dan vaak lekker warm zijn, ze beginnen daar toch ook echt last te krijgen van droogte, klimaatverandering of niet.

Een kleine terugblik op het afgelopen seizoen:

 • veel nieuwe, leuke, aardige en inspirerende mensen ontmoet hier op het terrein! Veel persoonlijke verhalen van mensen gehoord, bijzonder om te horen, en ook fijn om te merken dat mensen je blijkbaar zo vertrouwen dat ze vanalles met je willen delen... Maar ook natuurlijk heel veel oude bekenden, van wie we het ook erg leuk vinden dat ze ons keer op keer weer opzoeken. Het maakte ook van deze zomer weer een feestje!

 • genoten van het schoonmaken van ons nieuwe sanitair elke dag, nee echt! Jullie zullen wel denken dat ik gek ben, maar ik heb er echt plezier in gehad om te merken dat wat we allemaal zelf uitgedacht en gemaakt hebben ook werkelijk prettig werkt - voor onszelf, maar ook voor de campinggasten.

 • zelfs ook nog tussen de bedrijven door hebben we geprobeerd onderdelen van het sanitair af te maken; niet helemaal gelukt, maar nu al wel zover op weg dat we dit voor het volgende seizoen gewoon echt kunnen afronden! Hieronder het blad dat we gemaakt hebben van prachtige acacia-delen dat in de herendoucheruimte moet komen te hangen...

 • een aantal goed gevulde 'Spijs van de Baankreis'! Elke keer weer anders, vaak ook verrassend voor mezelf ;-) Nieuwe dingen uitgeprobeerd, maar uiteraard ook veel oude vertrouwde recepten, waar de ouderwetse bitterkoekjespudding wel het toppunt van was!! Maar ook het onderstaande 'taarten- en groentebuffet' was niet te versmaden. Met dank aan de tafeltennistafel van de Binding! ;-)

 • weinig vervelende dingen zoals klagende of lastige gasten, dingen die stuk gingen of ongelukken - jammer van Alexa's voetje dat afgelopen week toch nog onder een bank kwam. Een ernstige kneuzing was het gevolg, maar toen ze vertrok huppelde ze alweer een beetje!
 • jammer dat we door de drukte gewoon niet aan ons eigen 'kleine' tuinbouwproject zijn toegekomen. Gelukkig is het wel gelukt om tot twee keer toe te hooien voor de paarden - best bijzonder!!

 • superveel zwaluwen 'grootgebracht' deze zomer!!! Ze zijn nu langzamerhand aan het verzamelen voor de tocht naar Afrika, prachtig om die zwermen te zien oefenen om zo'n lange reis te kunnen volhouden elke dag.....totdat ze echt vertrekken over een week of twee - maakt me altijd een beetje weemoedig. Maar goed, er komen nu weer tijden dat ik weer meer in huis aan de slag kan en uitgebreid voor eigen gezin kan koken!

 • Annette heeft zich ondanks op een aantal vlakken lastige omstandigheden toch dapper geweerd - ook nu nog ligt haar kraampje bij de kas elke dag vol met heerlijke tomaatjes, boontjes, bietjes, diverse kolen, wortels, uien, aardappels en nog meer. We zijn heel erg blij met haar!!! We hadden zelf op de camping ook nog wat geteeld; zonnebloemen....Alsof je in Frankrijk was deze zomer!!

 • naast de paarden van Marrit zijn er sinds een maand of drie nu ook drie vrolijke geiten van Henny - een nicht van papa. Een erg leuke aanvulling op het geheel. En handig! Want ze maken het bos dat op de 'kamp' aan het ontstaan is weer een kopje kleiner. Ik snap nu hoe er in het Midden-Oosten door alle geitenkuddes daar verwoestijning optreedt - wat kunnen die beesten eten!!!
 • maar wat ik ook wel geweldig vindt aan het feit dat we een aantal delen van het bedrijf wat 'wilder' laten worden, is dat er zoveel meer insecten en vogels zijn dan voorheen, zo leuk!!! Toppunt daarvan is het aantal wesp- of tijgerspinnen dat hier nu huist; waren dat er een paar jaar geleden nog maar een paar, nu zitten er alleen al in de berm langs de weg al 20, in de rest van het struweel heb ik nog niet geteld... Wat overigens erg meeviel was het aantal wespen - er was in het vroege voorjaar namelijk gezegd in de media dat er een enorme explosie van wespen zou zijn dit jaar. Alleen in de twee weken dat de Binding er was hadden we wat meer last van ze, maar door de smeulende koffie van de koks viel de overlast erg mee en konden de kinderen het grootste deel van de maaltijden rustig eten.

 

 • voor volgend jaar hebben we alweer een paar boekingen binnen - erg fijn dat een aantal mensen zover vooruit denkt, maar ik leef liever wat meer bij de dag ;-) Ja, een knipoog, maar oprecht fijn om te merken dat veel mensen graag weer terugkomen, wat dat betreft kijk ik alweer uit naar een nieuw seizoen. We moeten voor die tijd nog wel een nieuwe de Waard-tent aanschaffen, want degene die we nu hebben gebruikt is na in totaal wel 30 sta-weken helemaal op!

 

 • kortom: heel veel positiefs!! Maar een klein minpuntje is - sorry dat ik nu toch wat te zeuren heb;-) - dat we door al die leuke campinggasten soms niet goed onze eigen grenzen konden stellen. Wel in het feit dat we sowieso niet ook nog buiten het bedrijf allerlei sociale contacten hebben onderhouden (wat we uiteraard ook wel weer jammer vinden, maar dit ging gewoon even niet anders, sorry lieve vrienden en ook familie!) Maar ik persoonlijk vind het lastig om op tijd even 'de deur dicht te doen'.... Je spreekt dan teveel van je eigen reserves aan en ik word dan gewoon te moe om ook nog een leven naast het werk te hebben, dus dat is een aandachtspuntje voor het volgende seizoen! En zo hebben we allemaal waarschijnlijk onze leerpuntjes ;-) Daarom ook het besluit om op 8 oktober a.s. onze laatste 'campingdag' te hebben. Dus wie dit jaar nog even van een paar dagen op de Baankreis wil genieten moet het voor die tijd doen!!

Als afsluiting wil ik iedereen die zich aangesproken voelt bedanken voor zijn of haar aandeel in onze blije zomer en ook grote dank voor alle gratis reclame die velen van jullie voor ons maken!!

O ja, nog een kleine P.S.

Van wie is dit lieve konijn??!!? Hij ligt hier al een aantal weken zielig te wachten tot zijn baasje hem op komt halen... ;-)

We laten weer van ons horen!!

Pieter, Maaike, Sara en Julia

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl