Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Fijne feestdagen

Nog een paar dagen en dan is het Kerstmis. Gisteren hebben we onze kerstboom omgezaagd, dit maal een exemplaar dat achter de hutjes stond. En als hij dan ligt en je er de top uitgezaagd hebt denk je: wat een klein boompje :-( Maar zet hem dan vervolgens overeind in de kamer en het ziet er alweer heel anders uit!!!

Vanavond wordt er op school Kerst gevierd met een diner, gevolgd door een lichtjestocht door het dorp met als afsluiting een kleine kerkdienst waarin Sara en Julia op klarinet en saxofoon meespelen met de Samenspelgroep van Juliana, heel Kerstig!!! Morgen wordt het dan echt vakantie, waarin we heerlijk gaan niksen ;-) Toch is dat best lastig, want A: er is altijd genoeg werk en B: ik bedenk ook altijd weer nieuwe dingen om te doen. Zoals waar ik onlangs aan begonnen ben: een nieuw stuk op de website over de geschiedenis van de Baankreis. Hier schrijf ik regelmatig weer een stukje aan bij, zoek oude foto's die er leuk bij passen en zo vul ik weer veel tijd nuttig.... Daarbij kom ik dan zoveel leuks tegen dat ik er bijna weer in verzand, herkenbaar??! Zoals deze mooie foto van de eerste schoonouders van mijn vader, tijdens zijn eerste trouwdag: Ome Jan en tante Naatje (zoals ik ze altijd heb horen noemen) staan hier voor hun winkel annex bakkerij in Almen. Dat gebouw staat er nu niet meer, maar het is in dezelfde stijl weer opgebouwd en daar wordt nu het Staringmuseum in ingericht - niet zonder tegenslag zoals de meeste lezers wel zullen hebben vernomen....

En dat is niet de enige oude doos die opengetrokken is: onlangs vierde de Binding in Aalsmeer het feit dat er al 75 jaar kampen worden georganiseerd vanuit de Doopsgezinde kerk in Aalsmeer. Wij waren helaas niet in de gelegenheid om  naar de bijbehorende feestelijkheden toe te gaan, maar we hebben toch een stukje van het programma meegekregen door een aantal filmpjes online te bekijken die op die dag ook werden vertoond. Ook veel oud beeld uit Almen, prachtig! En daar zag ik ook opeens mezelf zitten, tussen mijn zus Anke en ons 'oude' buurmeisje Ria in, mooi toch!!

Ondertussen zitten we ook regelmatig aan de tafel in de grote keuken. De kinderen hebben voor het raam een prachtige stellage gemaakt waar allerlei vogelvoer aan hangt. Buiten heel veel kool-, pimpel-, glanskopmezen en een enkele staartmees zitten er natuurlijk ook veel vinkjes, twee roodborsten, twee heggemussen en af en toe een ekster of gaai. Maar de leukste tussendoortjes zijn de grote bonte specht die af en toe afgewisseld wordt door deze jongen:

De middelste bonte specht - nog niet heel algemeen in Nederland, maar nu wel dagelijks te zien hier op de Baankreis!! En gisteren kwam er een groep barmsijsjes langs, vanochtend twee puttertjes en heel regelmatig zit deze dikkerd ook hier:

Tja, en zo vul ik mijn dagen ;-)

En als er dan ook nog sneeuw ligt zoals laatst, dan voelen we ons helemaal losstaan van de rest van de wereld, heerlijk!!

We gaan ons in de komende feestdagen weer opladen voor het nieuwe jaar, een nieuw jaar met hopelijk net zoveel aardige en leuke nieuwe gasten op de camping, net zoveel gezellige maaltijden als in het afgelopen jaar, genoeg mooie dagen en ook genoeg zon en regen.... Maar vooral met veel positiviteit en ontwikkeling, want daar groeit ieder mens van!

Tot het nieuwe seizoen begint mag het bordje dat naar ons verwijst er van mij nog heel vaak zo uit zien ;-)

We wensen jullie allemaal ontspannen en tevreden feestdagen toe en een mooi, gezond en beslist niet saai 2018!!

Een hartelijke groet van Pieter, Maaike,

Sara en Julia.

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl