Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Nieuw seizoen....

Nog nahoestend van een paar dagen griepverschijnselen zijn we weer aan de slag.... Bezig om de camping kampeerklaar te maken - molshopen moeten gevlakt, plekken nog even aangeharkt, het sanitair moet ontdaan van spinnewebben, binnengewaaid blad en stof en ....er moeten nog nieuwe kranen in de douches. We hadden ze heel dapper wel van de muur gehaald, maar ons niet gerealiseerd dat er dan nog vrij veel water in achterblijft...... Een aantal troffen we compleet uit elkaar gescheurd aan na twee nachten flinke vorst :-( Vorig jaar was het wel goed gegaan, maar het vroor nu ook wel een beetje harder .....We leren elk jaar weer bij!!!

Ik zal hier even een korte terugblik geven op de afgelopen periode:

Wat stormde het op 16 januari!! We hadden net in de week daarvoor een aantal bomen op de camping gerooid, maar de storm haalde er nog een stuk of 7 om...... We dachten net een beetje klaar te zijn, haha, dat blijkt altijd een illusie!!

Net als de enorme hoeveelheid kuikens die de kippen vorig jaar produceerden - we dachten heel blij, dat is leuk, volgend jaar een heleboel extra kipjes om eitjes te leggen. Maar vervolgens bleek meer dan 2/3 haan te zijn, zelfs van de kuikens die - let wel! - eind oktober nog geboren werden! Hier zie je er 6, het waren er 7, waarvan 5 hanen en 2 hennetjes. Nu, na een aantal aanvallen van buizerds en een sperwer, lopen er nog 2 hanen en 1 hennetje van rond, de natuur is hard.......

Maar de winter zit er nu dus weer op, je zou het gezien de heersende temperaturen niet denken, maar we zijn eigenlijk al open.... Om schade te voorkomen hadden we na vorstperiode 1 het water dat we al wel op de camping- en sanitairleidingen hadden gezet er toch ook alweer af gehaald toen het weer ging vriezen het vorige weekend - we zien het maar als een oefening ;-) Tot nu toe is er ook nog niemand zo dapper om zijn kampeerspullen in te pakken en hierheen te komen, alhoewel, voor het aankomende weekend zijn er wel gegadigden, nu maar hopen dat de bestelde kranen dan geleverd zijn!

Gisteren wat violen gekocht, de banken weer naar buiten, hier en daar wat vegen....Zodat het er op het erf snel weer zo uit mag gaan zien als op bovenstaande foto! En we hebben er al weer zin in! De afgelopen weken is er hard gewerkt aan vanalles en nog wat. Natuurlijk moest alle stormrommel ook opgeruimd worden, maar we ruimden nog veel meer op:

De oude hooibergen zijn toe aan een goede renovatiebeurt; maar daarvoor moet eerst alles wat er onder ligt weg. Dus daar hebben we ons bij eentje al aan gewaagd.

De helft van de wilgen heeft ook weer een knotbeurt gekregen en daarvan moesten natuurlijk ook alle takken weer opgeruimd worden. Een deel ervan hebben we alweer tot een leuk hek verwerkt, een ander deel ligt op datzelfde te wachten bij de vijver.

En niet alleen opruimen, natuurlijk moet er ook weer nieuw geschapen worden! Hierboven een foto van de planken die we gemachineerd hebben uit de schaaldelen van alle 'kerstdennen' van papa die we in de winter van 2016 op 2017 hadden gerooid op de camping. Deze lagen op het land naast de hooibergjes te drogen gedurende de afgelopen zomer en ze waren nu al prima te verwerken! Aan deze hebben we ook nog een mes en groef gemaakt en ik heb ze daarna alvast een eerste laag kookverf gegeven:

Deze planken gaan dienen als aftimmering bovenop de muren rechts en links van mij op deze foto, zodat daar ook weer een stukje sanitair verder afgewerkt wordt!

Nog een stukje afwerking, lekker meditatief achter de naaimachine om de toiletrolhouders - waarvan er gedurende het afgelopen seizoen al 1 hing in de damestoiletten - af te maken. Die kunnen aanstaand weekend als we het water weer op de leidingen zetten en de boel lekker schoongemaakt wordt opgehangen worden!

Wat overigens ook een grote opruimklus was: het vertrek van Lukas uit de meubelmakerij; hij heeft een nieuwe uitdaging gevonden en nu moeten we zelf weer orde en leven in de meubelmakerij blazen. Gelukkig ligt er genoeg werk, dus dat is het probleem niet. We hebben veel alweer een eigen plek gegeven en er is ook alweer het een en ander geproduceerd. In een weblog die ik hierna schrijf zie je bijvoorbeeld het verhaal van de nieuwe raamkozijnen in het sanitair.....

Ook een 'kleine' zorg die we er weer bij gekregen hebben is het feit dat Annette niet meer de verantwoordelijkheid voor de tuin heeft. Haar leven blijkt zo vol, dat dat haar toch niet lukt om de Baankreis-tuin te 'dragen'. Dus we moeten hier zelf weer een weg in zien te vinden en hopelijk gaat het ons toch lukken om ook dit jaar weer zulke mooie zonnebloemen te telen naast allerlei heerlijke groenten.......

En dan nog wat kleine katjes erbij - het lijkt erop dat onze Asa (de voorste op deze foto) haar buikje weer vol heeft met gezellig gekrioel. Wanneer het gaat gebeuren weten we niet, maar Sara en Julia verheugen zich enorm!!

Kortom, het gaat vast weer een bruisend seizoen worden! Ik heb nog een aantal leuke nieuwe kookboeken aangeschaft om nieuwe ideeen op te doen voor Spijs van de Baankreis, ik ben bezig om de winkel weer te vullen met een leuk assortiment en in het sanitair maken we nog een aantal dingen af, waardoor het nog weer fijner wordt dan vorig jaar.

Zoals deze deuren die voor de ingangen van de technische gangen komen;

Stukje bij beetje.... 

en ondertussen ook gewoon genieten van de mooie plek waar we mogen wonen!

 

Op 1 april is het Pasen, dan zullen we de eerste gasten al verwelkomd hebben. Tot dan!!

 

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl