Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Hoogzomer.....

Hoe lang zal het nog zo blijven?? Op 18 juni gingen wij gras maaien om te hooien; dit was nadat het al een tijd lang droog en warm was geweest en de vooruitzichten nog niet dramatisch nat waren. Ik had het gevoel: dit kan niet nog heel lang zo doorgaan, dus laten we maar 'vroeg' het hooi binnenhalen, want misschien komt er wel een verregende juli aan....... Hoe fout gedacht!! Het gras begint bruin te kleuren, ik geloof dat we het op de camping al bijna een maand niet hebben gemaaid! Maar de zonnebloemen op de camping bloeien, zodat er gelukkig toch nog kleur is!

En ondanks de droogte oogsten we wel het een en ander. Hier moeten in ieder geval ook even de 40 kilo aardbeien genoemd worden die we tot drie weken geleden geplukt hebben; nog nooit waren ze zo zoet!!!

Veel jam, siroop, aardbeientoetjes in allerlei vormen, taart en natuurlijk gewoon zo; wat was dat lekker!!! En nu is het pruimentijd. Gerda plukt op dit moment de Reine Victoria's en maakt daar misschien wel jam van. Aanstaande donderdag bij de bbq zal ik taart van de Bleu de Belgique maken als dessert; ook niet vies denk ik ;-) Van de andere rassen zijn de bomen nog niet groot genoeg om vrucht te dragen. Ook de uien hebben het goed gedaan. Die hebben we voor een deel al geoogst en liggen nu elke dag buiten op het erf te drogen, een mooi gezicht!Wat jammer is, is dat ik bij de Spijs van de Baankreis al een tijd geen foto's heb gemaakt; in de afgelopen twee maanden hebben we volgens mij elke week een gezamenlijke maaltijd gehad. Met veel verschillende nieuwe gasten en ook best wel een aantal nieuwe gerechten naast de klassiekers zoals rabarbercrumble die elk jaar weer terugkomen;-) Als er lezers zijn die tijdens die maaltijden wel foto's hebben gemaakt, houd ik me warm aanbevolen!!

Als het een beetje meezit gaan er in de komende twee weken dieren weg van de boerderij, namelijk Zusje en Broertje Streep -  zij vertrekken naar Belgie, naar hun nieuwe baasjes. Hier zie je ze samen met andere broertjes en zusjes (Shuttle, Vlinder en Kruimel) liggen slapen onder het aanrecht.....Vlinder en Kruimel hebben ons al eerder verlaten en ze heten nu Vedder en Puk.

Maar wat leuk is: vrijdag komen (eindelijk!!) als het goed is de varkens aan!!! Twee zeugen met hun biggen. Reuze spannend, maar misschien kunnen de gasten binnenkort lekker met de varkens mee modderbaden nemen ;-) Dan moet er inderdaad wel water bij, want het is nu vooral stoffig te noemen overal!!! Maar laten we niet klagen, want in feite is dit natuurlijk optimaal kampeerweer. We hebben nog wel plaats vrij in de komende vakantie, maar er wordt op het moment best veel geboekt, dus wees er snel bij!!! En er is ook nog een extra plek vrijgekomen, eigenlijk een hele chique plek met eigen prive-tuintje en terrasje. Misschien leuk voor de maanden augustus en september??? Ik gooi hem bij deze in de aanbieding voor 600 euro tot eind september, wie biedt?!?!

Nog even een plaatje voor het beeld:

De komende weken zijn er misschien uit eigen tuin naast de overvloed aan courgette van dit moment ook nog wel sperziebonen. Stefan en Els van de Mobiele Gaard die de varkens hier gaan houden zullen bij de kas een heus groentestalletje gaan vullen met wat zij ook nog uit hun tuin oogsten, dus kom gewoon regelmatig langs - voor wie dat kan - voor verse lokale groentes!!

In onze eigen winkel zijn natuurlijk ook altijd lekkere ijsjes te koop naast alle heerlijke biologische producten die ik wekelijks van BD-Totaal geleverd krijg. De broodjes die zij leveren van o.a. Delifrance bio en Carl Siegert worden door de gasten zeer gewaardeerd!

We gaan gewoon voor een lange Frans aanvoelende zomer die duurt tot aan de herfstvakantie.... Gewoon genieten van het heerlijke weer en vertrouwen dat er ooit wel weer wat neerslag komt (het liefst 's nachts en dan gewoon zachtjes aan een stuk door tot een uur of 7)... En dan lekker weer ontbijten in het zonnetje voor je tent met een croissantje met heerlijke aardbeienjam, mmmmm..........

Een zonnige groet van Julia, Sara, Pieter en Maaike!!!

O ja, van ons heeft u geen privacy-beleid mail gekregen..... Wie echt geen prijs stelt op onze berichten kan zich afmelden. En verder kan ik u verzekeren dat ik mij op geen enkele manier kan verrijken met het verkopen van uw gegevens, dus ze blijven lekker bij mij;-)

 

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl