Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Het einde is in zicht!!

Wat een zomer hebben we gehad!!! Eindelijk is er af en toe weer een beetje regen gevallen waardoor het gras bijna weer overal groen is, en dat doet de gewassen die niet verdroogd zijn goed, want nooit waren de bramen en frambozen lekkerder zoet dan nu!!

Ik heb net even een klein rondje over het kampeerveld gelopen - het is overigens voor ons gevoel nog steeds druk - en het is zulk lekker weer dat je eigenlijk gek bent als je binnen zit (wat doe ik hier aan het bureau!?!?! ;-)

Nadat de zomervakantie vrij abrupt leek te eindigen, dienden zich de najaarsgasten zich al weer aan. Vaak zijn dit uiteraard de zogenaamde pensionado's zoals ze zichzelf noemen, maar er is ook een steeds groter wordende groep rustzoekers; mensen die hier komen bijtanken en even los van het alledaagse willen staan. Deze groep mensen geeft weer een hele andere sfeer dan de mensen die hier in de zomervakantie al dan niet met kinderen komen vertoeven. En het is juist deze afwisseling die het leuk maakt! We hebben ons activiteitenschema een beetje aangepast om ook langzamerhand naar het einde van het seizoen toe te werken. Bijvoorbeeld broodjes afbakken doen we alleen nog maar in het weekend, maar dat maakt dat ze dan haast nog lekkerder zijn ;-)

En het koken voor de campinggasten - de Spijs van de Baankreis - hebben we helemaal stopgezet. Na welgeteld 16 weken een keer voor veel mensen een maaltijd klaargemaakt te hebben vonden we het wel even welletjes. Maar al die 16 keer waren wel weer een feestje en voor onszelf ook verrassend, want door de droogte kwam er niet veel van de groentetuin terecht en toch is het gelukt om elke keer wel eigen produkten te verwerken!

Er was meer dan alleen die oogst, want we hadden natuurlijk ook een nest katjes. Vlinder, Broertje- en Zusje Streep, Kruimel en Shuttle. Op de laatste na hebben ze allemaal een nieuw huis gevonden. Shuttle vindt het hier best leuk om te blijven, maar als iemand zich nog geroepen voelt - ze is af te halen!!! De foto hieronder is misschien een ander, maar ze leken allemaal wel erg op elkaar ;-)

Jong leven is er ook in de vijver die als overloop dient voor ons helofytenfilter; voor ons een teken dat het filter het nog prima doet. De goudwindes die hier sinds vorig jaar zwemmen hebben zich met succes voortgeplant; er zwommen in juli opeens wel 30 hele kleine oranje streepjes rond in de vijver en nu zijn ze al bijna 8 centimeter lang!! Nu maar hopen dat de reigers uit de buurt blijven...

En niet alleen de vissen groeien hard, ook de varkens doen het goed! Veel campinggasten gaan er dagelijks even kijken en als je het "Pieterpad" loopt (een door Pieter gemaaid wandelpad over eigen terrein) lopen ze soms gezellig een stukje met je mee. Ze lijken eeuwig honger te hebben en als je tegen ze gaat knorren 'praten' ze gewoon terug!!

De paarden zijn iets minder blij met de aanwezigheid van deze op wilde zwijnen lijkende wezens; Marrit heeft regelmatig moeite om de paarden langs de varkenswei te krijgen, maar toch is het tot nu toe altijd gelukt om ze weer terug te krijgen op hun eigen terrein!!

Er is eigenlijk zoveel te vertellen over afgelopen zomer, maar plaatjes blijven natuurlijk ook erg leuk. Gelukkig zijn er daar ook genoeg van gemaakt, bijvoorbeeld van de rijkdom aan tomaten die uit de kas is gekomen en nog steeds komt.....

...en van het sanitair waar we alle dagen met plezier werken en waar we veel positieve reacties over krijgen.....

....van de vele appels die we al geoogst hebben van eigen bomen en die er gelukkig ook nog zullen komen; wat kan de natuur toch een grote rijkdom bieden aan groente, fruit en noten als je het een beetje verzorgt!!!

En de grote verrassing is voor ons toch wel de toch nog grote hoeveelheid pompoenen die er van de tuin gaat komen - de eerste hebben we al geoogst, maar de meesten moeten nog een paar dagen tot weken blijven zitten. Het lijkt erop dat pompoenen goed in staat zijn om snel een diep wortelstelsel te maken, waardoor een lange droge periode niet direct fataal wordt zoals bij mais, bladgewassen en bonen wel lijkt te gebeuren....

En dan zijn er ook nog best wel een aantal dingen te noemen zonder plaatje, zoals de zwaluwen die het toch tot zeker 12 grootgebrachte jongen hebben geschopt; de laatste is net een week volop op de vleugels. Hij komt uit een nest van 3 waarvan er helaas nog 2 waarschijnlijk door de kerkuil zijn gepakt. We vonden in ieder geval tot twee keer toe een veer van een kerkuil in het sanitair op de ochtend dat er weer 1 minder bleek te zijn..... En de nieuwe tent die we in gebruik hebben genomen, omdat ik maar weer eens een dubbele boeking had (komt elk jaar een keer voor en dan moet je je creativiteit even laten warrelen!!) De grote hoeveelheid nieuwe mensen die onze camping hebben weten te vinden en de vele mensen die in 1 seizoen gewoon meerdere keren komen kamperen! Dan de lol die veel kinderen hebben gehad met de buikschuifbaan en de nieuwe skelter, de twee avonden dat we voor het eerst in drie jaar de sterrenkijker weer gebruikt hebben om naar de maan te kijken en niet te vergeten Reinard, de man van de Ehze die nu bijna dagelijks over de camping komt wandelen en dan soms vraagt welke kant hij op moet voor de weg naar Hilversum.... Een tijdje terug heeft hij zelfs een boterham gekregen van een campinggast omdat ze hem er blijkbaar hongerig uit vonden zien.... Kortom, het leven op de Baankreis is goed!! En daar kan nog tot en met 7 oktober van meegenoten worden. Dus wie er nog even uit wil, pak je kans en kom nog even een stukje paradijs snuiven ;-)

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl