Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Een heel gelukkig 2019!!

Allereerst willen Pieter, Sara, Julia en ik jullie allemaal een heel mooi, verrassend en gezond nieuw jaar toewensen, hartelijk dank voor alle kaarten die we van velen ontvingen en ook wil ik bij deze iedereen bedanken voor het prachtige vuurwerk voor mijn 46e verjaardag ;-) Een knipoog, maar we hebben inderdaad een mooi spektakel te zien gekregen vanaf onze veranda met oud en nieuw - verzorgd door de inwoners van Almen.

In de nieuwsbrieven van het afgelopen jaar schetste ik een aantal malen een overzicht van alle activiteiten in 2018 en het leuke is dat je die nieuwsbrieven op de website allemaal terug kunt lezen, dus ik ga hier geen oud nieuws oplepelen. Echter, het laatste stukje 2018 was nog niet de revue gepasseerd, want de laatste schreef ik voor de 7e oktober, waarop de camping dicht ging voor dat jaar. Dus daar begin ik!

De eerste week na sluiting hebben Pieter en ik samen alles opgeruimd dat voor de winter naar binnen moest, schoongemaakt moest worden, afgesloten moest worden - dus water af laten lopen, boilers leeg, thermostaatkranen van de muur en vorstvrij opbergen, wc-potten schoonmaken en het water eruit, een prop erin om te zorgen dat er geen stank vanuit de septic-tank naar binnen kan, afwaseiland leeg, op zijn kant en op 'hondjes' de damesdouches ingereden, in de hutten en het varkenshuis alle textiel opruimen en in huis opbergen zodat er geen dierlijke activiteiten in kunnen worden ontplooid in de winter (je hebt geen idee hoe snel muizen ergens een nieuwe woning in zien en die dan ook grondig verbouwen ;-)  ..... en nog veel meer, maar anders blijven we bezig! En in die week pakten we ook onze koffers, want we vertrokken op 12 oktober op vakantie naar Beieren voor een heerlijke twee weken!!

We verbleven daar in een appartement op een leuk klein biologisch melkveebedrijf waar ze van die mooie Milka- koeien hebben. In een prachtige streek op zo'n 800 meter hoogte waar we heerlijk konden wandelen en zo meer. We maakten o.a. uitstapjes naar Schloss Neuschwanstein, het Sissi-museum en de Starnbergersee, de Zugspitze en de rodelbaan bij de Tegelberg die we ook afdaalden (nadat we er eerst met de kabelbaan op waren gekomen). We hebben echt genoten van de natuur die door het prachtige weer in vuur en vlam leek te staan op sommige plekken door de prachtige herfstkleuren.

In 2017 waren we tijdens onze herfstvakantie nog iets dichter bij huis gebleven, aan de Rijn net onder Koblenz. Daar viel ons op dat er helemaal niet veel vogels waren. Maar dat was hier in Beieren anders; de landbouw is hier veel kleinschaliger gebleven en dat is toch beter voor de vogel- en insectenstand. Op de plek die je hierboven ziet zagen we naast veel vissen, waarschijnlijk forellen in het water, zelfs een waterspreeuw, zo mooi!!

Maar goed, twee weken zijn zo voorbij, dus voor we het wisten waren we weer op de Baankreis waar de katten en de kippen er beslist niet op achteruit waren gegaan dankzij de goede zorgen van Anke en Hans!! Ik had me wel voorgenomen om niet direct teveel te willen gaan doen, want ik had in de laatste twee maanden van het kampeerseizoen een flinke ontsteking in mijn schouder opgelopen door al het poetsen, waardoor het redelijk onmogelijk was geworden om hem nog fatsoenlijk te bewegen. Nu, alweer twee maanden verder heb ik niet heel veel beperking meer, maar ik voel dat ik hem nog heel snel kan overbelasten, dus kalm aan blijven doen! Toch is er sinds onze terugkomst wel vanalles gedaan: de hele administratie ligt al op volgorde - twee ordners dik!! - de keukendeur is geschilderd, de werkplaats is grotendeels opgeruimd (het vervelende is dat als je er weer iets gaat doen het meteen weer een rommeltje wordt ;-), de zeugen hebben een nieuwe wei gekregen en er is een begin gemaakt met het snoeiwerk op de camping, waarvan hieronder het resultaat:

De boom waar deze top (!!!) uitkwam, stond bij boshut 'de Rank', waardoor deze in de ochtend heel lang schaduw had. Door het omzagen van deze boom is dat al een stukje verbeterd! Maar dit stuk dat dus bij ons in de huiskamer past, was ongeveer een vijfde van die hele boom!!! De rest van de boom is getransporteerd naar onze 'zaagafdeling' aan de Binnenweg, waar opa Gerrit er balken van gezaagd heeft die we weer voor diverse bouwprojecten kunnen gebruiken. Maar nu lijken we al bij de Kerst aangeland te zijn, terwijl ik nog iets leuks was vergeten: een week of twee na onze vakantie zagen we bij de buren achter het bos opeens een hele kudde schapen op hun land lopen met aan het hek een telefoonnummer van schaapskudde 't Niejboer.http://www.hetniejboer.nl  Kwam dat mooi even uit!! Want door het warme najaar was het gras in onze hooiwei nog zo hard gegroeid dat het eigenlijk te lang was om de winter in te gaan. Maaien en inkuilen vonden we geen optie, maar zo'n 300 schapen het een maaibeurt laten geven met een beetje gratis bemestig was een veel beter idee. Dus toen ze het gras bij de buren ophadden kwam de herder met zijn honden en vrijwilligers om de schapen naar ons te verplaatsen. Twee weken lang hebben we mogen genieten van het prachtige plaatje van zo'n kudde op ons land. Als je vanaf het Twentekanaal naar ons keek door de wilgen, zag het er zo uit:

En geen wolven!! ;-) Maar goed, nu ligt de wei er weer verlaten bij, nou ja, op een stuk of duizend molshopen na, maar daar gaan we over een maandje wel weer eens mee aan de gang - laat de afdeling drainage van de Baankreis nog maar even wat werk verzetten (alhoewel we dus het afgelopen jaar niet veel drainage nodig hebben gehad - van onze 'regenmeetbuurman' vernamen we dat het in 2018 hier zo'n 300 mm minder had geregend dan in 2017).

En toen werd het dus Kerst, feest voor familie en vrienden. Dus we zijn gestart met een heerlijk diner ter ere van Pieters 40e verjaardag met twee oude buurjongens met hun aanhang, waarbij we de tafel heel kerstig gedekt hadden, zie onder!

En daarna volgden ons jaarlijkse pannenkoekenfestijn met de hele Boschloo- familie en de dag erna een diner met de familie in een iets afgeslankte versie (alhoewel, na het eten niet meer natuurlijk!! ;-)

Op oudjaarsdag bakten we de befaamde Baankreis-nieuwjaarsrolletjes naar oud recept van opa Nijendijk, de oude Almense bolussenbakker. Ik had alleen geen gewone suiker meer in huis, alleen palmsuiker, dus ze waren wat anders dan anders, maar beslist niet vies!!

En daarmee begon het nieuwe jaar, waarin we benieuwd zijn wat er allemaal op ons af zal komen, wel vol goede zin om er weer wat moois van te maken, maar ook met een soort van spanning wat er in en met de wereld allemaal gaat gebeuren. Want helemaal naief staan we daar niet in denk ik..... We prijzen ons  - eigenlijk doen we dat dagelijks - gelukkig met de plek waar we mogen wonen en zolang we dat kunnen, zullen we die in de zomer delen met iedereen die dat wil. We gaan ervoor, tot ziens op de Baankreis!!!

Een heel hartelijke groet van

Julia, Sara, Pieter en Maaike

 

P.S. Het vaste telefoonnummer dat hieronder staat is in de versie waarin ik nu aan het typen ben niet goed, het moet zijn 0575-431261. Ik zal zo eens kijken of ik kan uitvinden waar ik dat kan wijzigen!

 

 

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl