Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Droog.....

Om te kamperen hebben we tot nu toe een prachtig seizoen! Het aantal campinggasten laat dan ook niet te wensen over. Om te hooien was het ook fantastisch weer. Ik weet nog wel dat mijn vader vroeger altijd zei dat hij liever inkuilde dan hooide, omdat hooien vaak te veel stress gaf vanwege onstabiel weer. Maar dat was vroeger, want het gras werd op een stralend blauwe dag gemaaid en op een dito dag in de baal gedraaid....

Wat ook zeer noemenswaardig is, is blijkbaar ons beslist niet negatief op de natuurontwikkeling werkende graslandbeheer; door een dorpsgenoot werden wij er op gewezen dat er een orchidee in ons grasland stond. Bij nader onderzoek bleken het er zelfs twee te zijn!!! Dus die hebben we bij het hooiwerk laten staan en nu maar hopen dat er meer gaan komen!!!

Ook de acacia's en de lindes hebben ontzettend mooi gebloeid. Het geurde heerlijk in die dagen op het erf en wel zo, dat ik af en toe gewoon nog even extra naar buiten liep om nog een keer te snuiven, heerlijk!! En ook het geluid van al die bijen en hommels in de bomen was een genot om naar te luisteren.

Maar hier eindigt de lofzang wel een beetje.... Het is iedereen vast al opgevallen dat het al een tijd niet geregend heeft en dat er vaak gesproken wordt over de droogte. Lang niet overal valt het voor een onoplettende voorbijganger op, maar hier begint het echt zorgelijke vormen aan te nemen.

Dit is een pompoenplant. Normaliter staat die rond deze tijd van het jaar volop in het dikke groene blad en zitten er veel bloemen aan. We hebben er ook wel een aantal staan die het nog redelijk lijken te doen, maar dan moet er wel binnenkort regen komen.

Dit is gemengde sla met op de voorgrond basilicum. Het verbaast me dat die nog weer bijgetrokken is, want afgelopen weekend toen het weer boven de 30 graden was stond die er helemaal verschrompeld bij. Maar de schade is goed te zien aan alle bruine blaadjes. Beslist geen groen, weelderig geurend gewas zoals ik het van jaren geleden wel gewend was.

En dan de sla die ik na de laatste regenbui nog geplant heb...... Te treurig voor woorden...

Bonen zullen we dit jaar ook niet veel krijgen, want die staan ook te kwijnen met veel verdroogd blad. Nu zullen jullie zeggen: waarom beregenen jullie dan niet? Hier zijn een aantal antwoorden op: a. het is erg veel werk om dat te doen en we hebben niet echt tijd over. b. onze hoofdinkomstenbron is onze camping en daar stoppen we daarom toch de meeste energie in. c. we hebben niet de middelen - materieel en/of financieel - om dat te doen. Dus daar moeten we het dan dus mee doen. Gelukkig staan de kolen er nog aardig bij, waardoor we daar nog wel wat oogst van verwachten.

Maar hoe we de aardbeienplanten moeten redden die ons ook dit jaar nog zo'n prachtige oogst hebben gegeven??

Gelukkig komt er nog wel genoeg water uit de kraan om onze dames lekker aan de rand van hun zwembad te kunnen laten zonnen ;-)

Tja..... voor de camping is het dus niet erg dit weer, maar we willen eigenlijk ook wel een mooie groene omgeving kunnen houden hier. Daar maken we ons toch wel een beetje zorgen over.

Maar bij de pakken neerzitten doen we niet. Want de zomervakantie staat voor de deur en er gaan veel mensen komen tijdens deze vakantieperiode. Daarom nog maar eens een paar avonden vroeg naar bed, zodat we de drukte goed aankunnen ;-)

Tot ziens in de vakantie!!!

 

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl