Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Herfstvakantie - we hebben er zin in!!

Na weer vele droge dagen (het wordt langzamerhand bijna saai ;-) regent het gelukkig nu even, waardoor er tijd is om een nieuwsbrief te schrijven.

We kijken terug op een fijne zomer vol van oude en nieuwe bekenden; fantastisch hoe de tamtam blijkt te werken, want ook zonder werkelijk reclame te maken weten toch steeds meer mensen ons te vinden en wij denken dat dat grotendeels door de goede verhalen komt die jullie met zijn allen over onze camping vertellen op verjaarden en andere visites ;-) Dank daarvoor!!

Er ging deze zomer heel veel goed, maar ook wel wat iets minder... Want waar ik dit voorjaar vol goede moed begon met een prachtig zwartgemaakte akker en een goed plan,

... daar werd het op het moment dat het heel druk werd op de camping, zo rond Hemelvaart en Pinksteren, ook weer zo droog, dat planten en zaaien tussen de bedrijven door nog wel gebeurde, maar het meeste liep op niets uit. Ik ben er op uitgekomen dat het leven bestaat uit een groot loslaten... ;-) We merken wel dat de vogels en insecten dit helemaal niet vervelend vinden, want het is op dit moment een groot walhalla voor hun - het ziet er alleen niet uit! Volgend jaar beginnen we gewoon weer zo en dan gaan we zien wat er dan weer gebeurt!

Dit zijn dus foto's van hoe het er nu uitziet..... Maar wat ik ook nog even wilde tonen is dat we er toch nog best wel het een en ander uit oogsten, naast de vele kroppen sla, de kilo's aardappels, courgettes, tuinbonen, doperwten, peultjes, capucijners en aardbeien die we geoogst hebben de afgelopen zomer:

En deze frambozen zijn helemaal geweldig! Superlekker en gezond!!!

Wat verder wel heel goed ging is het kwijtraken van alle jonge aanwas, zoals katjes en konijnen.

Al deze lieve diertjes hebben een fijn nieuw thuis gevonden en we hebben van een aantal nog goede berichten gehad dat ze daar blij en gelukkig zijn!!

Natuurlijk hebben we ook een heel aantal keren weer gezellig samen gegeten, soms wat uitgebreider, soms in klein gezelschap:

Ik geloof dat het bij deze maaltijd was dat ik zelf eerder weg moest vanwege de schoolmusical van Julia. Pieter bleef met Sara en de gasten achter en die moesten zich maar redden; dat ging prima blijkbaar, want zodra wij weg waren schijnt er een fles whiskey op tafel gekomen te zijn en na die avond besloot minstens 1 campinggast om zijn verblijf met zeker een maand uit te breiden ;-)

Dus veel grote, maar ook kleine mensen hebben zich hier afgelopen zomer weer prima vermaakt (althans, daar leek het op)

Het aankomende weekend zal nog weer wat drukker zijn door een fantastische weersvoorspelling, maar daarna zal het echt wat stiller worden. Toch zijn er ook nog wel mensen die ons in de komende weken gaan behoeden voor een te plotseling afkicken van het werk, gelukkig maar! En om nog met een extra warm gevoel de winter in te kunnen gaan hebben we bedacht dat we van de herfstvakantie nog een extra gezellige week gaan maken. Niemand weet natuurlijk wat het weer gaat doen, maar we hebben een aantal activiteiten op het programma staan, waar een ieder aan mee kan doen - alleen over de exacte dagen kunnen we pas vlak voor de vakantie uitspraak doen.

Maar wat we willen gaan doen in de week van vrijdag 18 oktober t/m zondag 27 oktober is het volgende:

  • een heerlijke snert- en/of stamppotmaaltijd (vlees, vega, vegan, alles is mogelijk!!)
  • een avondvullend programma met dia's uit de oude boerderij-doos
  • een koffie met appeltaart-ochtend
  • een verrassings-proeverij
  • een kampvuur-avond (wie neemt zijn gitaar, accordeon, fluit, zangstem of anderszins mee om de boel op te vrolijken???)
  • ...en misschien kan de sterrenkijker nog een avond open - de maan is die week eigenlijk niet te zien geloof ik, dus ik moet nog bekijken wat er dan voor interessants te spotten is......

 

Dus wie mee wil genieten van al deze gezelligheid: schaf wat extra wollen ondergoed en een paar kruiken voor als het echt fris is aan en kom in de herfstvakantie gewoon naar de Baankreis, dan gaan we er een heerlijke laatste week van dit seizoen van maken!! Misschien is reserveren wel handig, zodat ik daar in mijn planning wel een beetje rekening mee kan houden.

En wordt het kamperen niets, maar wil je toch ergens bij zijn, bel of mail dan in de week voor de vakantie wat de mogelijkheden zijn, want we zijn de beroerdsten niet ;-)

Voor nu gaan we gewoon nog weer even verder met ons schilderwerk, zodat een aantal stukken van het huis weer helemaal verzorgd de winter in kunnen....

Dan rest mij nog een warme groet van de Baankreis en graag tot een volgende keer!!!

Julia, Sara, Pieter en Maaike

 

 

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl