Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Het stilste voorjaar ooit?!?

Aan het eind van de vorige nieuwsbrief schreef ik dat ik hoopte in de volgende het bericht te kunnen melden dat iedereen weer van harte welkom is, maar zoals iedereen wel weet is dat nog even niet aan de orde. Er wordt nu zelfs al afgeraden om aan een zomervakantie te denken.... :-(  Maar we missen iedereen zo!!! Dus daarom maar een tussentijdse update.... O ja, nog even over dat missen: wat we wel heel erg waarderen is dat een heel aantal van jullie regelmatig even belt of mailt en we kregen afgelopen week zelfs een paar mooie kaarten via de post!! En ook zijn er mensen die zich zo verbonden met ons voelen dat ze al kampeertegoedbonnen willen gaan aanschaffen om ons door een financieel misschien wel lastig wordende tijd heen te helpen. Zo fijn allemaal!! Maar aan die tegoedbonnen gaan we voorlopig nog maar even niet beginnen, want tegen de tijd dat iedereen dan wel komt kamperen hebben wij dat geld al uitgegeven en komt er dan nog niets binnen, dus laat ons voorlopig maar even op een houtje bijten, komt vast goed!! ;-)

Maar dan nu Pasen: de eieren werden geschilderd, verstopt en ook weer gevonden!

Sommige eieren hadden een ander doel:

(Slechts) twee lieve kleine pluizebolletjes sieren onze kippenren met Pasen, maar wie het kleine niet eert ;-) Er huppelt ook een soort paashaas af en toe aan hun voorbij, maar eigenlijk is het gewoon een zwart konijn van de buren dat ontsnapt is en nu in onze tuin woont. We hebben hem afgelopen week zelfs even kunnen vangen, ook even kunnen aaien en knuffelen, maar toen we hem een tijdje in een hokje hadden zitten vonden we het eigenlijk wel heel zielig. Tot nu toe had hij zich nog niet aan onze vers opgekomen spinazie en raapsteeltjes gewaagd, dus hij kreeg het voordeel van de twijfel en nu hupt hij weer vrolijk door de kippenren en de tuin.

Tja, en dan moet ik toch weer gaan mekkeren over droogte, het is ook elke keer hetzelfde lijkt het wel (lees alle oude nieuwsbrieven op de website er maar op na....). Maar nu is er op dat vlak toch een nieuwe ontwikkeling gekomen, zodat ik jullie niet meer met dat gezeur hoef lastig te vallen ;-)

We hebben namelijk een heuse bron laten boren!!! Wie ons al langer volgt weet dat we al een aantal jaren met te weinig neerslag hebben gehad en daardoor waren we al langer aan het broeden op welke oplossing we daar nu voor zouden moeten bedenken. Nu is het voor veel boeren de gewoonste zaak van de wereld dat ze een bron hebben en dat ze daar af en toe zo'n kanon aan vastknopen om de boel eens lekker nat te maken. Tot een jaar of 5 à 6 geleden leek dat hier toch niet echt nodig. Altijd viel er op tijd wel weer wat regen. Toen we 4 jaar geleden Annette van Bracht hier als uitbater van de groentetuin hadden was het soms al best lastig voor haar, maar zij kreeg alles toch wel aardig voor elkaar. De afgelopen twee jaar toen we het na haar vertrek weer zelf tussen de bedrijven door probeerden met het verbouwen van groentes op wat grotere schaal liep dit eigenlijk toch wel uit op een teleurstelling. En nu hebben we Stefan Hanstede bereid gevonden om een poging te wagen iets van de groentetuin te maken, maar zonder water gaat dat nu gewoon echt niet meer lukken. Het is een grote stofbende!! Maar nu is er dankzij de bron opeens water.......

Hier sproeien we alvast even proef op de eerste bedden die Stefan nu in gebruik heeft. Maar er moet nu nog een netwerk van waterleidingen aangelegd worden waarop dan makkelijk sproeiers aangehaakt kunnen worden. En daarvoor moet er in ieder geval ook een leiding onder de weg door.....

.... en hoe je dat doet, daar weet Pieter nu langzamerhand alles van!! Het is iets met een stalen buis, een diepe geul waar je die dan in legt, tegen de buis aanhameren, de buis er weer uithalen en de aarde die er dan in zit er weer uit laten lopen en dan weer een stukje verder en weer een stukje verder..... Het is een echt geduldwerkje, maar er zitten nu in ieder geval twee PVC pijpen onder de weg door, waardoor weer een waterleiding en ook nog een extra stroomleiding (nu we toch bezig zijn...) kunnen worden gelegd. Lekker bezig!!

De kinderen en Wim zijn ook lekker bezig geweest met het zwart maken van de voorkant van de oude schuur, maar nu moet de rest ook nog. Het is me alleen telkens een beetje te zonnig om ermee verder te gaan.... Mijn eigen prioriteit ligt op dit moment ook meer bij het zorgen voor het voedselbos, want daarin staat natuurlijk nu een leuk kapitaaltje aan plantgoed, dat we gezien de financiële vooruitzichten nog beter moeten verzorgen dan gewoon goed. Dus ik loop dagelijks minstens een uur met gieters en een incontinente kruiwagen rond om de boel vochtig te houden. Het leuke daarvan is wel dat ik de plantjes al aardig begin te herkennen en je ziet met dit weer de ontwikkeling ook zo goed.

Verder moesten er ook alvast wat aardappels gepoot gaan worden en daarvoor hadden we besloten dat die maar moesten worden geïntegreerd in de familieboomgaard op de camping. Maar daarvoor moest wel eerst de grond weer even losgemaakt worden en dan mag de oude Agria weer even van stal. We worden al een aardig team in het aanzwengelen van dat oude beestje. Met het andere oude beestje, de Same, trek ik hem aan terwijl Pieter alle ingewikkelde hendels van de Agria bedient en het bakbeest ook nog in bedwang probeert te houden tijdens het starten. Maar als hij eenmaal draait, dan gaat het geweldig!!

Sara heeft ook een mooie klus geklaard, namelijk het zaaien van de voederbieten voor de varkens en de geiten voor aanstaande winter. Het ziet er heel ouderwets uit, maar dit soort zaaimachines worden nog steeds gewoon nieuw gemaakt en ze zijn superhandig!!

Kinderarbeid zul je nu misschien denken, maar de kinderen willen nu met al dat onderwijs via de computer maar wat graag lekker buiten aan de slag, dus gunnen we ze dat gewoon, toch?!? ;-)

Zoals nu wel duidelijk is: wij vervelen ons niet, maar stil is het wel. En zo'n lege camping met dat prachtige weer ziet er heel onnatuurlijk uit. Daarom gaan we kijken of er misschien toch na 28 april bijvoorbeeld gekampeerd kan gaan worden door mensen die zonder ons sanitair te gebruiken hier kunnen komen (dus met alles aan boord van caravan of camper, of zoals een Almenaar me zei: we zetten gewoon de caravan bij jullie neer, zijn we er toch wat meer uit en dan gaan we gewoon naar huis voor het douchen!  - en dan moet ook het chemisch toilet mee naar huis denk ik, want volgens mij mag dat ook nog niet... Moet ik even nakijken!)

Tja, en anders wordt het allemaal nog veel later, maar we gaan gewoon rustig afwachten en ondertussen blijf ik af en toe een nieuwsbriefje extra sturen!! En misschien dat ik dan ook kan laten zien dat dit stuk land waar afgelopen week een bloemenmengsel op is gezaaid ook weer wat groener is geworden (want nu is het echt een woestijn.....)

We gaan het zien! Voor nu, veel geduld en gezondheid gewenst en tot de volgende keer!

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl