Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Paarse bloemetjes en levende grasmaaiertjes ;-)

Omdat ik nu 's morgens niet vroeg op hoef te staan om broodjes te bakken en al vroeg de winkel te openen, ervaar ik dagelijks een gevoel van ontspanning bij het opstaan. Maar tegelijktijd ook een gevoel van het kwijt zijn van tijdsbesef. Want alle dagen beginnen nu wel heel erg op elkaar te lijken. Ook een onbestemd gevoel van hoe alles nu verder zal gaan is best vaak op de voorgrond. Maar het overheerst gelukkig niet, want er is zoveel moois om ons heen te zien!

Vorig jaar vielen ze al op: de mooie paarse bloemetjes in het stuk waar nu het voedselbos geplant is. Toen was dat nog uitloop voor de kippen va de buren, maar nu kunnen we er dagelijks lekker doorheen wandelen. Onder het kopje 'Voedselbos' op de website heb ik daar al het een en ander over geschreven. Maar om toch even een beeld te geven waar wij dagelijks van genieten even dit;

Die blauwe lucht!!! Op dit moment is het even anders, maar als er uit de wolken die we nu zien ook af en toe nog wat regen gaat vallen zijn wij heel blij! Maar nog blijer (is dat een woord?) worden wij van onze eerste gasten, want die zijn er!! Het is toch veel beter om hier in het groen te zijn (o mooi, er rent net een ree hier door het weiland op klaarlichte dag!) dan in de stad tussen al die huizen!! Dus die mogelijkheid hebben we nu wel weer. Maar er zitten voorwaarden aan:

1. Uiteraard zal ook iedereen die hier wil komen kamperen zich hier aan de regels zoals gesteld door de Rijksoverheid moeten houden.

2. Daarbij komt dat van ons sanitair geen gebruik gemaakt mag worden. Dit houdt in dat wie wil komen kamperen een eigen 'chemisch' toilet, portapotti of iets dergelijks moet hebben en daarin moet dan een groene vulling zitten, zodat hij gewoon op ons eigen helofytenfilter geloosd kan worden. Dit is voor de meeste mensen nog wel te overzien. Maar dan het douchen, dat wordt lastiger. Voor wie een dagelijkse doucheroutine heeft zal het dan echt afzien worden, maar voor de rasechte kampeerder is dit natuurlijk ook geen onoverkomelijk iets, want bij mij komen dan meteen hele romantische beelden boven uit 'Out of Africa'......waarin Meryl Streeps haren gewassen worden.....

De Robert Redford kunnen wij hier niet bijleveren (ik heb het Pieter wel gevraagd, maar hij weigert ;-) , maar met een beetje creativiteit is er natuurlijk veel te regelen. Denk aan zo'n zwarte campingdouche; met een uurtje zonneschijn heb je heerlijk warm water en zonder zon moet je dan gewoon maar even met een washandje poedelen in de tent of caravan....

3. Onze winkel en receptie zijn op zich wel toegankelijk, maar daar gelden ook de 'zoveel-personen-per-bepaalde-oppervlakte-regels'. Voor betalingen vragen wij u een overboeking te doen - u krijgt van ons gewoon een factuur met daarop het rekeningnummer, dan kunt u het bedrag heel makkelijk overmaken. In de winkel hebben we  op dit moment wel wat voorraad, maar we kunnen nu niet al te scheutig inkopen in verband met tanende financiën. Zodra er weer wat meer gasten zijn komt daar weer meer ruimte voor.

4. We kunnen de camping nu niet helemaal vol zetten, lijkt me logisch. Zomaar aankomen en hopen dat er nog plek is wordt daarom de komende tijd misschien wat opportunistisch, dus bel van tevoren even of jullie er nog bij kunnen. Op dit moment ziet het er nog zo uit(1 caravan en 1 camper), dus nu zal het nog wel gaan...... ;-)

Maar buiten dit alles vinden wij het zelf heerlijk om buiten aan het werk te zijn en te genieten van hoe mooi groen alles wordt, dus dat gunnen we anderen ook! Daarbij komt dat er nog voor een week of wat van het gezelschap van 'meneer de Beer'  genoten kan worden. Deze Bonte Bentheimer beer is hier te logeren (doet hij trouwens goed, want hij is een echte langslaper!!) Dit betekent dat er ergens half/eind augustus kleine biggetjes geboren gaan worden, leuk!!!! Net in de zomervakantie (als die niet ingekort gaat worden, we zijn benieuwd!)

De varkens zitten nog steeds volop in hun vacht, maar die gaan ze binnenkort ook verliezen, waardoor ze er wat minder schaapachtig uit gaan zien. Hun biggetjes zullen waarschijnlijk ook van die leuke vlekken krijgen, want de mama's zijn ook al voor de helft Bonte Bentheimer, net als 'meneer de Beer.

Hier even een zoekplaatje; naast dat we veel aardappels gepoot hebben, rijen met zonnebloemen hebben gezaaid en er enorme geulen zijn gegraven om de waterleidingen voor het beregeningswater door te leggen, moet er naast het gewone leegstationnetje voor de 'echte' chemische toiletjes (met blauwe of roze vulling) ook een leegstationnetje komen voor de groene vullingen. Dit omdat er voor de echte chemie maar een hele beperkte opslagmogelijkheid is in een tankje ondergronds. Het legen hiervan kost klauwen met geld! En ons eigen afvalwaterzuiveringssysteem snakt langzamerhand naar aanvoer. Het beetje afvalwater dat wij met ons viertjes produceren is bij lange na niet genoeg om het riet aan de gang te houden, dus we hebben ook gewoon echt campinggasten nodig!! En dus groef Pieter een gat naast de schuur om in de fundering een gat te maken voor een afvoerbuis die op het afvoersysteem in de technische gang van het sanitair uitkomt. Hierop ook nog even een leegstationnetje aansluiten en weer is er een klus geklaard. Dus nee, Pieter zit niet in de put, maar hij is gewoon lekker bezig ;-)

En ook ik heb me niet verveeld:

De kampkeuken maak ik nooit aan het eind van het seizoen schoon, omdat hij in de winter toch weer vies wordt. Maar in het voorjaar pak ik het wel even grondig aan. De hele inventaris naar buiten, alles wat losstaat van de muur en soppen maar. Alle inventaris gaat door een sopje, dus ik zit nu wel een beetje met afwashandjes, maar het is weer toonbaar. Niet dat er veel gebruik van gemaakt gaat worden, maar bij het buitenaanrecht kan door de mensen die komen kamperen wel afgewassen worden en als je daar dan aan dat aanrechtje staat en je kijkt door de schone raampjes naar binnen is het wel leuk als het een beetje netjes lijkt. En het afvalscheidstation is nu ook alleen hier bij de kampkeuken, omdat we zo weinig mogelijk beweging willen in de ruimte van het sanitair, hooguit voor de wasmachine (mag dat eigenlijk wel? Moet ik nog even navragen...)  Dus zo staat het er nu bij:

Jullie zien het, we zijn er wel klaar voor! Ik ga er nu weer mee stoppen, het buitenwerk lonkt. Misschien stuur ik binnenkort nog wel weer een nieuwsbrief, maar het kan ook zo maar zijn dat het nu weer een tijdje duurt. Je kunt natuurlijk altijd als je niets te doen hebt op onze website alle oude nieuwsbrieven nog weer eens nalezen, of de geschiedenis of oude weblogs......

En dan blijft nu nog het punt van de levende grasmaaiertjes over.... Nu er op de parkeerplaats geen of weinig autobewegingen zijn, groeit het gras des te harder en Pieter heeft eigenlijk al genoeg te maaien. Dus daarom staan nu de twee geiten van Henny, nou ja, 1 geit en 1 klein bokje genaamd Jip op de parkeerplaats, als levende grasmaaiers. En ze zijn nog gezellig ook, want je hoeft maar het erf op te lopen en ze zien je. En dat laten ze niet onopgemerkt voorbijgaan, want ze mekkeren je dan altijd wel even toe als groet. Henny komt twee keer per dag langs om Anne-Marike te melken, Jip kijkt dan toe, onze kinderen soms ook en het is altijd gezellig om even met Henny een praatje te maken!

Tot zover! We gaan weer aan het werk en we hopen voor iedereen dat we met zijn allen kunnen leren leven met wat meer onzekerheden, door creatief en positief te denken de wereld zoals die was voordat we van Corona gehoord hadden, te veranderen in een wereld die wat meer toekomstbestendig is. Wij leggen het bijltje er niet bij neer!!!

 

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl