Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Vroeg.....

Mijn wekker had ik vanochtend om 6:00 uur gezet, ook al wist ik dat ik dan niet alle broodjes op tijd afgebakken zou krijgen voor 8:30 uur, maar anders vond ik het helemaal te vroeg. En dan zul je zien dat je gewoon om 5:30 uur uit jezelf al wakker wordt! Ik draaide me nog even om, genietend van de stilte (want Henk en Harry Haan hadden gelukkkig nog niet besloten om de dag te beginnen ;-), maar om 5:45 stond ik toch maar in de keuken en zette de oven op 180 graden voor de eerste bladen croissants en painauxchocolats. De dag was weer begonnen!! Gelukkig waren Henk en Harry ook al vrij snel wel van de partij ;-)

Hier zie je hoe Harry (of was het nu Henk) even zijn pas uitgevonden kukel - want hij is pas sinds april uit het ei!! - aan het uitproberen is: nog even oefenen Harry!!

Het is toptijd op de camping, zoals we het nog nooit meegemaakt hebben! Al vanaf begin juli zitten we continue een soort van vol (er zijn natuurlijk af en toe dagen bij dat er wat meer mensen vertrekken dan komen, of andersom...) en dat zorgt voor een hele gezellige drukte. Oud gedienden, regelmatig terugkerenden en ook heel veel nieuwe gezichten (die overigens tijdens hun verblijf al heel snel vertrouwd raken!) lopen hier rond en iedereen lijkt het erg naar zijn zin te hebben.

Waar ik het eerst nog best spannend vond wat betreft al het C-gedoe (je weet wel, maar ik wilde er eigenlijk niets over zeggen...), is het overgrote deel van onze gasten erg welwillend en vaak ook voldoende oplettend om zijn medemens genoeg ruimte te geven. Het past niet echt bij ons om met allerlei plakstrepen en andere sturende maatregelen te werken, dus op een wat ludieke manier heb ik geprobeerd iedereen af en toe even te herinneren dat er buiten onze 'Baankreis- bubble' ook nog iets 'ernstigs' gaande is en dat lijkt genoeg te zijn.

Maar goed, eigenlijk dacht ik de laatste tijd vaak: ik moet toch eens weer een nieuwsbrief schrijven, maar wanneer doe ik dat nu? En toen kwam het lumineuze idee om dat dan maar tijdens het broodjes-bakken te doen.

Want tussen elk blad croissants zitten ongeveer 20 minuten - dan moet je toch wel wat op papier kunnen krijgen?! En dus zit ik hier nu, nog in mijn pyama, met een glas blauwebesgranaatappelsap bij de hand voor de nodige vitamientjes. Want dat is op dit moment wel erg belangrijk: goed voor onszelf blijven zorgen. Maar zeker ook voor de campinggasten. Hygiëne staat voorop, maar ook weer niet in het overdrevene, alhoewel sommigen onze mini-handdoekjes wel overdreven vinden, maar de meesten vinden het toch wel heel fijn om hun handen af te drogen aan iets waar niet een ander ook al met zijn natte handen aan gezeten heeft..... En al die doekjes geven ook wel weer een heel leuk plaatje elke dag, zeker als het zulk prachtig weer is!!

O, even een tussendoortje, er zijn meer vroege vogels! Ik zie hier nu net voor ons kantoorraam langs over het pad de eerste douche-ganger lopen: 6:40 uur!! En dan als extra tussendoortje: ik vond tussen de foto's nog een mooie plaat van Pieter op de trekker tijdens het hooien bijna 1,5 maand geleden - toen was het ook heet en droog!!!

Goed, de camping: het is duidelijk dat deze trend van meer in eigen land kamperen door zou kunnen zetten en het hier nog drukker zou kunnen worden... Maar dat willen we niet: we hebben de afgelopen weken ook al zoveel 'nee' moeten verkopen, zelfs aan mensen die hier gewend waren altijd terecht te kunnen en dat voelt wel een beetje raar. Dan kun je denken dat we de camping nog wat zouden moeten vergroten, maar met de huidige 35 plekken (soms zelfs uitwaaierend naar 40) hebben wij er zelf al genoeg werk aan en ook de winkel kan dat maar net aan. Afgelopen week zijn we zelfs overgegaan op 2 keer per week bestellen bij de groothandel, want het is niet aan te slepen... Begrijp me niet verkeerd, dit is allemaal natuurlijk heel erg positief!!! Maar het valt of staat bij of het allemaal behapbaar en leuk blijft. De sfeer die hier nu heerst is wat ons betreft optimaal en we geloven niet echt in groter, dus dit is wel de max!! Het streeftgetal is voor ons nu zichtbaar op onze 'lat': de plank aan de onderkant van de 'hilde' waaraan Pieter allemaal knijpers heeft bevestigd. Hieraan hangt iedereen die boodschappen doet in de winkel op zijn 'eigen' nummertje de briefjes waarop geschreven staat wat er meegenomen is om lekker op te eten. Wij hoeven niet voor elke klant naar de winkel, niet voor elk ijsje een financiele transactie en bij verrtek wordt dan dus alles in 1 keer afgerekend; Een fantastisch werkend systeem!!!

We hebben nu 40 knijpers hangen en met een af en toe bijschuivende fietser met een klein tentje hangen er al gauw toch weer wat briefjes met een plakbandje vastgeplakt, bij gebrek aan een knijper ;-) Maar wat ons betreft is het ideale aantal plekken 35 en dan is er met de huidige belangstelling dus niet altijd plaats voor iedereen. Ben benieuwd wat dat volgend jaar gaat doen!?? In ieder geval zal ik in de komende weken alvast een flinke agenda voor 2021 aanschaffen, want de eerste boekingen voor het volgende jaar lopen al binnen, wel heel VROEG!!!!

Zover zijn we nog niet, want de eerste bladen met pistolets en kaisers zijn al weer de oven in gegaan en dan zit er nog maar minder dan10 minuten tussen elke handeling, dus dan wordt het wat minder makkelijk om nog samenhangend te schrijven.... Ik ga zo de broodzakken erbij pakken, alle namen er op schrijven, zodat we om 8:20 uur alle broodjes kunnen gaan inpakken, zodat om 8:30 uur de winkel open kan.

En dan gaan we ons opmaken voor de hittegolf!! Voor morgen heb ik al een krat watermeloenen, extra karnemelk, lekkere witbiertjes en ander koude dranken besteld, zodat we het vast wel redden.

Verder gewoon niet te veel willen doen! De kinderen gaan als het goed is vandaag de buikschuifbaan even een beurtje geven, zodat daar lekker gegleden kan gaan worden de komende dagen. En gelukkig beschikt de camping dankzij mijn vader en moeder over een aantal mooie bomen die voor velen een schaduwplek bieden.

Hier overigens even een plaatje van papa's eigen boom, die dankzij de familie Bredie nu zelfs een prachtig verzorgd perkje eromheen heeft gekregen!!

 

Wat overigens ook nog vermeldenswaardig, is dat de ANWB-controle-mevrouw die hier onlangs was ons gaat voordragen om Charme-camping te worden. Dit is een predikaat waardoor je in een apart gidsje komt te staan waar op dit moment geloof ik niet meer dan 150 Nederlandse campings in staan die voldoen aan de eisen: rust, ruimte en natuur op de mooiste en meest idyllische plekjes!!

We gaan weer verder, even de plees poetsen, maar dan vanmiddag gewoon lekker een siesta houden in de schaduw van de notenboom of zo, heerlijk!!!!

Tot een volgend keer!

Julia, Sara, Pieter en Maaike

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl