Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Genoeg stilgezeten!

Genoeg stilgezeten ;-).....

....het winterwerk is gedaan...

Voor de duidelijkheid: allemaal met de hand gekraakt!! Ik geloof dat het in totaal 37 kilo A-klasse walnoten waren (van de B-klasse hadden we ook nog bijna 10 kilo!!)

Hiermee zijn we naar de walnotenpers in Zoelen gegaan en kregen we na een prachtige wandeling over een klomenpad door de Betuwe 21 liter walnootolie van eigen bomen mee naar huis. Echt super lekker!!!

En gisteren aten we ook iets lekkers:

Want: Streep verraste ons met een eerste bokje!! Alles erop en eraan, helemaal zelf bevallen midden in de nacht zonder ons er ook maar een beetje mee lastig te vallen!

Hij heet Binkie en hij heeft een groot schattigheidsgehalte. Sara en Julia gingen gistermiddag na school met hem en Streep buiten in het gras spelen en hij speelde al meteen helemaal mee met heuse bokkesprongen - ons is nu helemaal duidelijk waar dat woord vandaan komt!

Maar dit is niet het enige jonge leven dat we hier op dit moment hebben, want Sara en Julia hebben zich ook twee kalfjes gekocht: Minie en Bolletje

Ze hebben in het nachthok van de geiten ook een eigen afdeling gekregen waar ze 's morgens lekker in het zonnetje liggen te genieten. Zodra het weer echt wat warmer wordt zorgen we dat we buiten een mooie weide voor ze hebben klaargemaakt, zodat zij ook lekker buiten kunnen spelen. Het begint al op een kleine kinderboerderij te lijken! Zeker als straks met Hemelvaart ook nog drie nieuwe Mangalica- biggen ons varkensweitje komen opleuken!!

Nu moeten we eerst maar zorgen dat overmorgen de eerste gasten zich weer kunnen douchen en lekker naar de wc kunnen en ook bij wat minder weer eventueel de kampkeuken kunnen gebruiken. Dus ik heb de hele inventaris (zoals ik dat elk jaar doe!) maar weer naar buiten laten dragen door de kinderen en ben drie dagen aan het soppen en afwassen geslagen!

Ik kan nu echt geen afwas meer zien, maar het resultaat is er wel naar!

Ook heeft Pieter eindelijk het waterprobleem dat we vorig jaar achter op de camping ontdekten opgelost. Ergens in het begin van seizoen 2020 ontdekten we dat de watermeter bleef lopen terwijl we zeker wisten dat er niet elders op het bedrijf water onttrokken werd. Dus zijn we toen op punten waarvan we een soort van wisten dat er mogelijk lekker koppelingen ondergronds zouden kunnen zitten gaan graven. Maar met de niet heel erg gedetailleerde kaarten van mijn vader viel dat niet mee en we hebben het onszelf toen maar even makkelijk gemaakt door het water voor een deel maar gewoon af te koppelen.

Toch was er toen de sneeuw weg was weer graafinspiratie en Pieter vond het euvel:

Een boom had in de loop der jaren de leiding omgroeid. Waarschijnlijk hebben we hier al een heel seizoen de boel op laten leeglopen, alhoewel dat wel mee zal zijn gevallen, want er was niet een zichtbaar groot verbruik. De boom was twee winters geleden al gesneuveld door de letterzetter, dus er was alleen nog maar een stronk die verwijderd moest worden. Toch blijft dat altijd wel een hele klus waar je je rug aardig op zou kunnen bezeren! Maar dat is niet gebeurd en nu is de leiding ingekort en weer opnieuw aangesloten, zodat er achter op de camping weer overal water is, handig!

Nu nog even de laatste paar dingen in het sanitair schoonmaken, de receptie nog even opruimen en morgen nog even een flinke lading lekkere dingen in de winkel inruimen en dan kunnen we op Goede Vrijdag de eerste gasten weer verwelkomen. We hebben er zin in! En er is nog plek, ook in de Boshutten, dus iedereen is van harte welkom. Het wordt dan wel niet erg warm, maar het is wel zo mooi nu met het ontluikende voorjaar dat het beslist aan te raden is. Warme truien en wollen sokken mee, kruikje voor noodgevallen (of een fles Beerenburg) en lekker naar buiten!

Tot gauw!

Julia, Sara (en hun beestenbende), Pieter en Maaike

 

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl