Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Vooruitzien....

Het einde van de zomer is in zicht....

Het is makkelijk achterom kijken, best lastig om in het hier en nu te zijn, maar vooruitzien  kan bijna niemand. Het achterom kijken geeft bij ons geen vervelend gevoel; Pieter en ik hebben nu bijna 17 kampeerseizoenen en 'winters' achter de rug. In die tijd is er veel gebeurd, ook veel níet gebeurd ;-), maar we kijken er wel met  tevredenheid op terug. Maar aangezien ikzelf op 1 januari mijn vijftigste levensjaar in ga, kwamen we tot de rekensom dat we dan - als we beiden uiteraard in goede gezondheid zouden kunnen blijven! - nog net zoveel jaren doormoeten tot aan mijn AOW (als dat tegen die tijd nog op 67 ligt ). Ik vond dat nogal wat!

Ondertussen plak in nu in mijn verhaal af en toe een mooie foto (gemaakt door Maarten Boon of mijzelve...)ter verstrooiing ;-)

Nu zijn Sara en Julia wel allebei nog in de fase dat ze zeggen dat ze hier eigenlijk nooit weg zouden willen, dus daarin lijkt het er op dat we nog meer hulp krijgen op den duur. Maar dan kom je dus al op het vooruitzien. En daarin willen we niet te ver gaan.

Wat we wel willen, is even wat anders; het idee dat daarbij dit voorjaar langzaam groeide is: we gaan een sabbatical nemen!! Een zomer op eigen terrein, zonder constant allert te hoeven zijn, zonder op de meest rare momenten toch even iemand een plekje te hoeven wijzen, of een verstopping op te hoeven lossen. Hoe langer we er over nadenken, hoe aanlokkelijker het wordt. Dus dat gaan we doen!

Nu hebben we het al best met een heel aantal mensen besproken - campinggasten, familie en vrienden. De meesten begrijpen het heel goed, sommigen zijn zelfs enthousiast, maar er zijn er ook die proberen oplossingen aan te dragen hoe we dan toch de camping open kunnen houden zonder er iets voor te hoeven doen: "zorg dat iemand een seizoensplaats krijgt en dan al jullie werk doet, of gooi alles (net als de winkel) in een soort zelfredzaam systeem".  Op internet vind je zelfs bedrijven die Sabbatical- management aanbieden, want: " Een sabbatical stimuleert de professionalisering van het bedrijf, verkleint de afhankelijkheid van de directie en levert een bijdrage aan de waardevermeerdering van het bedrijf en het geestelijk en lichamelijk welzijn van de directie". Klinkt allemaal supergoed, maar nee, dat gaat de directie dus niet doen ;-) We gaan gewoon even de tijd aan onszelf geven!!

En na een drukke zomer als deze (ik heb even een globale telling gedaan, maar ondertussen heb ik in de ochtenden wel bijna 6000 broodjes afgebakken!!) gaan we ook wat eerder sluiten dan normaal, dus op 12 september a.s. gaan we de  deuren sluiten (Misschien laten we nog een deurtje open voor de zwaluwen die dan nog niet vertrokken zijn, want het is een uitermate goed zwaluwenjaar!!!)

En uiteraard zullen we dan via de nieuwsbrief iedereen op de hoogte blijven houden van al het wel en eventueel wee, want zo'n brief schrijven zo nu en dan is altijd leuk!! We weten nu al dat we alle mensen zeker zullen gaan missen, want op dit moment is het zo gemoedelijk gezellig, met ook veel kinderen die veel gezelligheid geven. Zo 's avonds zittend op de veranda hoorde ik vorige week op het langzaam stiller wordende terrein uit een tent zacht een vader en moeder samen 'Slaap kindje slaap' zingen, hoe mooi!! En gewoon het feit dat je ziet dat mensen echt genieten van het hier zijn, dat ze lekker bijkomen van alle dagelijkse beslommeringen en dat jij daar dus een aandeel in hebt - dat is waar we het voor doen! En dat gevoel zullen we zeker wel missen.

Wat we dan in het komende anderhalf jaar exact gaan doen weten we  nog niet, maar wat we in ieder geval willen proberen is minstens 1x zelf op vakantie te gaan. En aangezien velen van jullie doorgewinterde kampeerders zijn zouden we van jullie graag tips ontvangen over mooie/ leuke/ inspirerende plekken die we zouden moeten gaan bezoeken. We gaan uiteraard niet vliegen en meer dan 700 kilometer zullen we misschien ook niet weg willen, maar alle goede ideeën zijn welkom!!

Misschien ontving u tot nu toe nog nooit onze nieuwsbrief. Waarschijnlijk bent u dan in de afgelopen jaren wel een of meerdere keren geweest en weten we dat u graag terug wilde komen, maar hebben we er dit jaar niet de kans toe gehad om u dat zelf al te zeggen.... Daarom hebben we u in ons mailbestand opgenomen voor deze keer, om u van ons tussenjaar op de hoogte te stellen. Mocht u geen behoefte hebben aan updates, voel u dan vrij om weer direct uit te schrijven, maar anders: wacht gewoon weer op het volgende bericht

En dan voor nu: Hartelijk dank voor alle steun en begrip en we gaan ons best doen om in 2023 weer vol energie voor al onze gasten klaar te staan!

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl