Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Aan het werk.....

De meeste mensen genieten nu van de voorjaarsvakantie - wij in zekere zin ook, want aanstaande dinsdag ga ik samen met Julia gezellig naar Naturalis in Leiden met de trein en de ochtenden zijn iets minder vroeg dan alle dagen om 7 uur opstaan. Maar verder staan wij al een beetje in de startblokken; over minder dan 6 weken gaan hier de deuren weer open. En daarvoor moet er nog heel veel gebeuren!!!!!!

De afgelopen tijd heb ik heel weinig foto's gemaakt, want het nodigde niet echt uit - veel druilerigheid en donkerte, de optimale omstandigheden voor een flinke winterdepressie. Dit zorgde ook voor weinig inspiratie tot activiteit mijnerzijds. Buiten nodigde vaak te weinig uit om de projecten die echt aandacht vragen aan te gaan pakken. Maar vandaag is het wel een beetje anders: de zon schijnt uitbundig(volgens het weerbericht, maar ik kan daar wel mee instemmen!) en dat maakt dat ik nu hier op zondagochtend binnen in mijn pyama achter de computer zittend toch denk: ik ga zo lekker buiten aan het werk. Ik neem mijn camera ook mee, dan kan ik straks misschien even wat plaatjes bij dit verhaal plakken!

Ondertussen is het maandagochtend, de gisteren gemaakte foto's zijn geupload en ik kan weer verder schrijven. Want waar we jullie graag van op de hoogte willen brengen zijn onze plannen om binnenkort maar weer eens twee klusdagen te organiseren. Op die dagen kan er een heleboel gaan gebeuren:

De zandbak moet 'schoongemaakt' en opnieuw van een wilgentakken beschutting voorzien worden. Die takken moeten met trekker en karretje opgehaald worden bij de kanaalsloot, waar we die takken allemaal hebben neergelegd na het knotten.

In de kruidentuin kan lekker gewied worden en er moeten wat nieuwe snipperpaden gestort worden. Ook in het voedselbos kan er nog compost uitgebracht worden en kunnen wat snipperpaden vernieuwd.

Wij hopen voor die tijd zelf al het grootste deel van de voorbereidingen in het sanitair getroffen te hebben, want zoals het nu nog uitziet lijkt het een onmogelijke klus om hier weer een lopend afwaseiland te krijgen staan, maar uit ervaring weet ik dat dat toch echt wel goed komt;-) Maar als dat eenmaal staat kan er op de klusdagen lekker gepoetst, geraagd en misschien nog wel wat geschilderd worden.

In de familieboomgaard, midden voor op de camping, moet ook wat huisgehouden worden; er liggen al hopen compost op de plantvakken die vlakgeharkt moeten worden, er moet oud struweel verwijderd worden en het middenperkje moet lekker gewied en gedeeltelijk ook nieuw ingericht worden. Ook een tiental meters verderop, rond de vijver bij het helofytenfilter, moet met wilgentakken een nieuw hekwek gevlochten worden.

Dan is er nog de kampkeuken; die mag helemaal uitgepakt en schoongemaakt worden, een superleuke klus met een lekker muziekje erbij?!;-) Ook de dakjes van de Boshutten hebben een schoonmaaktbeurt nodig en het interieur moet misschien al aangepakt. Er kan overal op de camping gezocht worden naar losslingerende takken, zodat de grasmaaier overal weer soepel overheen kan glijden en misschien is alles wel zo snel klaar dat we met zijn allen Freek ook nog wel een uurtje kunnen helpen met wat klusjes, want ook al is hij enorm voortvarend bezig (kijk maar hieronder, hij heeft zelfs ook nog een mooie nieuwe tunnelkas geplaatst!!) er blijft vast nog wel wat werk op de groentetuin liggen....

Dus nu komt de oproep: Op zaterdag 18 maart en op zaterdag 1 april kan iedereen die daar zin in heeft ons komen bijstaan in het opstartproces van de camping. We zullen om half 10 beginnen met een kopje thee en dan ondertussen de klussen verdelen. Rond 11 uur is er koffie met taart. Lunch en thee volgen na de volgende klusuren en het lijkt ons gezellig om af te sluiten met een gezamenlijke stamppot. Als het al echt lekker kampeerweer is vinden we het ook prima als er al mensen willen overnachten in eigen kampeermiddel of in een hut(maar die zijn niet geisoleerd, dus dik slaapgoed is dan wel zeer aan te raden!!), alleen zal er dan misschien nog niet gedouched kunnen worden.

Wie mee wil doen kan zich opgeven via mail op app (!!!! 0623078639) en dan zullen wij zorgen dat er genoeg fourage is.....

Laat het voorjaar maar komen!!

Ondanks de koude nachten die er nu zijn (ik zit hier nu ook een beetje verkleumd achter de computer..) proberen we hierbij toch een warme groet te sturen en tot binnenkort ziens!!!

Julia, Sara, Pieter en Maaike

 

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl