Kampeerboerderij De Baankreis » Nieuwsbrief » Bijna....

Let op: voor wie denkt: "wat een lap tekst! Geen tijd of zin om dat allemaal te lezen, ik bekijk de plaatjes wel even." Stel dat je het toch leuk zou vinden om binnenkort een dagje hier mee te komen klussen in het groen, lees dan toch even de voorlaatste alinea! ;-)

Iets langer dan 6 maanden geleden sloten we campingseizoen 2023 af. Nu duurt het nog 3 weken voor dat van 2024 geopend wordt. En laten we eerlijk zijn: we zijn er nog niet klaar voor - nee, want wat zouden we dan in de komende 3 weken moeten doen?;-) Een kleine knipoog dus, want:

a) als we ons echt kwaad zouden maken zouden we ook volgende week wel open kunnen, en

b) we kunnen nog minstens 1000 andere dingen bedenken om te doen, dus om werk verlegen zitten we sowieso niet, maar het belangrijkste:

c) dit weer, dat is toch geen kampeerweer! Alles is soepnat, als er nu op de camping heen en weer zou worden gereden met auto's, caravans en campers is alles binnen de kortste keren één grote zwarte blubberbende. Dus we wachten nog even geduldig op mooi weer!

De vorige nieuwsbrief (die samen met alle andere overigens na te lezen is op onze website!) vermeldde onze laatste werkzaamheden in 2023, namelijk het opruimen en het beginnen met het slopen van de lange schuur. Alle dakplaten met de hand losgeschroefd en gezaagd, op pallets gelegd voor hergebruik. We hebben zelf al het hout dat bevestigd zat op de deels gemetselde, deels betonnen ondergrond, verwijderd en afgevoerd. Hier hebben we al met al zeker 3 maanden over gedaan. En toen kwam het sloopbedrijf dat in 5 uurtjes al het beton uit de grond haalde:

Eén grote chaos! Dit beton werd vervolgens afgevoerd naar de buurman waar nu een heel nieuw kippenverblijf gebouwd wordt - ons beton is daar 'gekraakt' en vervolgens als ondergrondverharding daar gebruikt. Dit doet mij meteen herinneren dat ik iedereen die wil komen kamperen er op moet attenderen dat het deze zomer waarschijnlijk verstandiger is om via het bos aan te komen rijden bij ons, want via de buurman zal er beslist af en toe verkeersobstructie zijn!!

Maar goed, door deze laatste actie van het sloopbedrijf zitten we nu met een enorm gat in de grond, een soort gapende wond in ons geheel..... We wachten nu al een tijdje tot dit door hun ook weer vlakgemaakt wordt, maar wij staan blijkbaar niet op het prioriteitenlijstje:-(

Nu is het zo dat het bouwbdrijf dat we gevraagd hebben om weer te helpen met de opbouw pas in de zomer kan, dus we hebben nog even de tijd! Maar daardoor hebben we wel moeten besluiten om het achterste deel van de camping dit jaar alleen bij hoge uitzondering te gebruiken, want de toegang is wat beperkter dan anders.

Na allerlei ziekte- en andere kwakkelperikelen binnen het gezin in januari konden we in februari iets voortvarender aan de gang met allerlei projecten. Op de deel werden voorbereidingen getroffen om een lang, lang geleden afgezaagd gebint weer te gaan ondersteunen via een stoere Japanse verbinding. Het werk is nog niet afgerond, want er was meer:

We hebben voor Patty, Wendy en Cindy een nieuwe weide gemaakt met een betere stroomvoorziening dan voorheen, waardoor ik ook weer rustig slaap ;-)

De wilgen hebben we in porties geknot: vóór de koffie eens in de twee dagen twee uurtjes lekker zagen en takken slepen, want het was zo nat achter in de weide dat we niet makkelijk met groot materieel heen en weer konden rijden om de takken af te voeren. Maar daardoor hebben we onze beweging wel gekregen!

De berg takken die daardoor op de inrit van de camping ontstond hebben we twee weken geleden op een snipperdag (haha!) tot een berg wat makkelijker te gebruiken materiaal verwerkt, met dank aan buurman Hein wiens versnipperaar we hebben geleend, want met de versnipperaar die we bij de Slootsmid hadden gehuurd hadden we er waarschijnlijk vandaag nog gestaan....

De geiten zijn in de tussentijd ook verhuisd en hun stal hebben we uitgemest en ontmanteld, zodat daar de trekker weer onderdak kan krijgen. Ook hebben we de plek waar de blauwe keet van Marrit stond helemaal opgeschoond, onder- en bovengronds. Veel van de fruitbomen hebben een snoeibeurt gekregen en ook onze eigen bessenstruiken en aardbeienbedden kregen onderhoud.

Ondertussen is ook een groot deel van de camping alweer een paar keer gemaaid, zodat er weer een mooie kampeermat klaarligt en Anke en Gerda hebben de bloembedden rondom de familieboomgaard alweer zó voorbereid dat er alleen nog maar compost op hoeft en dan kunnen over een week of 4 misschien de eerste door mij al voorgezaaide bloemen uitgeplant worden?!

En dan gaan we de komende 3 weken lekker aan de gang met het schoonmaken en herinrichten van de winkel en receptie, maar natuurlijk ook met alles weer lopend en schoon maken in het sanitair! Ook de kampkeuken moet een grote beurt krijgen en in het voedselbos moeten nog heeeeel veel jonge berkjes weggeknipt worden. Verder is er nog veel hout te kloven en moeten we nog een heel aantal pallets met o.a. de oude dakplaten van de lange schuur een betere plek geven, want die staan nu nog op de camping. Het liefst zouden we ook nog de frames van de schommels een nieuwe lik verf geven en er ook nog nieuwe schommels met nieuwe touwen in hangen, maar dan moet ik mijn ooit verworven touwsplitsvaardigheden eerst weer wat bijpspijkeren...

Vanwege al dit werk willen we daarom nog twee zaterdagen plannen waarop diegenen die het leuk vinden om ons te helpen kunnen komen voor wat extra lichaamsbeweging;-) En dat zijn zaterdag 13 en 20 april. We beginnen die dagen om 9:30 uur met koffie/thee tijdens de werkbespreking. Na de eerste uren noeste arbeid wordt er rond 12:30 geluncht. Wie een uitje moet knappen om weer fris verder te werken kan dat doen in een eventueel zelf meegebracht kampeermiddel dat dan uiteraard gewoon op de camping geparkeerd kan worden! Om 15:30 uur wordt er thee geserveerd, waarna diegenen die er geen genoeg van kunnen krijgen nog tot maximaal 18:00 uur door kunnen werken, waarna afgesloten wordt met een warme maaltijd. Wie mee wil doen op deze zaterdagen: graag even aanmelden via info@baankreis.nl of app 06-23078639!!

Dan rest mij nu met een foto van deze prachtige bloeiende wilgenkatjes iedereen een mooi voorjaar te wensen met ook veel van dit soort blauwe luchten.

Ook namens Pieter, Sara en Julia!

De groeten van Maaike!

Vriendelijke groet,
Kampeerboerderij De Baankreis
Fam. M.A. Boschloo- Koning
Hogenkampsweg 3
7218 BT Almen

Telefoon: 0575-431261
Mobiel : 06-23078639
www.baankreis.nl