....oftewel: mee-eten met de gastheer en gastvrouw!!

In Frankrijk is dit een bekend fenomeen, maar ook in Almen vindt u Franse invloeden; de Table d'Hote, alhoewel we het hier dus anders noemen: Spijs van de Baankreis.... Ergens in de jaren '90 zijn we begonnen met het koken voor onze gasten. Toen was het omdat we in onze groentetuin soms een overschot hadden aan iets en dan was dit een makkelijke en leuke manier om het snel te verwerken. Bij mooi weer wordt er buiten gegeten, maar gelukkig is er binnen ook ruimte waar we ons bij wat minder mooi weer prima kunnen redden.

In 2020 hebben we door Corona voor het eerst niet op deze manier gezellig samen gegeten, wat een gemis! Hopenlijk vinden we in 2021 wel weer een manier om hierin een creatieve oplossing te organiseren.

 

We serveerden over het algemeen eens per 2 weken  een drie-gangendiner met wijn/bier/vruchtensap en koffie of thee na. Soms was het zo gezellig dat na de afwas ook het kampvuur nog aangestoken werd. De groenten komen zo mogelijk uit eigen tuin en daardoor eten onze gasten soms dingen die ze anders niet eten..... Wat te denken van tuinerwtjessoep met verse munt, snijbietgratin, zomerposteleinsalade of een groentetaart met voorjaarsgroenten!! 

 

Kortom: Op de Baankreis is het 'leven als god in Almen....'