Op 22 februari 2020 zijn de eerste bomen en struiken van ons voedselbos geplant!! Volgens onderstaand plan werd voor elke pot met inhoud die we aan hadden geleverd gekregen van Kwekerij Arborealis en Kwekerij Eetbaargoed een plek gezocht. Best lastig! het leek wel een ingewikkeld gezelschapsspel dat je tijdens een familiedag zou kunnen doen ;-)

Nu ik dit schrijf is er al weer een heel stuk Corona-crisis en vooral ook 6 weken droogte voorbijgegaan en zijn we al een stuk verder. In de nieuwsbrief die ook hier op de website na te lezen is heb ik wat foto's geplakt van het planten. En daarna was het afwachten wat er zou gebeuren. Maar gelukkig sloegen de meeste planten aan! Ondanks de kou en de droogte begonnen veel planten al te ontluiken, waarschijnlijk door de vele zonuren geholpen. Dus bijvoorbeeld de bessen staan er nu (eind april) al zo bij:

En bijvoorbeeld de sneeuwklokjesboom geeft ook een heel mooi beeld:

Pieter heeft ook al een stuk van de paden voor het eerste gemaaid, zodat er al meer een beeld is waar je het beste kunt lopen. Je ziet de droogte al van de foto afspatten!!

Dus de afgelopen weken hebben we ook regelmatig met slangen, gieters en incontinente kruiwagens langs de boompjes en struikjes gelopen om ze een steuntje in de rug te geven. En dan was het op wat uigerekte armen van de zware gieters na vooral erg genieten, want het was telkens zulk mooi weer en de onderbegroeiing was zo prachtig!! En ook Asa de kat genoot mee ;-)

 

Voor nog meer foto's en wat uitleg kunnen Pinterest- gebruikers ook deze link gebruiken: http://nl.pinterest.com/baankreis/voedselbos/