De groentetuin op De Baankreis

Van oudsher was er altijd al een groentetuin op de Baankreis. Vroeger liepen de oude boerin en haar dochters op zondag 'door de hof' om te kijken hoe alles erbij stond in het vrij kleine tuintje voor de boerderij. Hier werden o.a. bonen, sla, spinazie, aardbeien, wortelen, bietjes en uien verbouwd.

 

Sinds het eind van de '90-er jaren is er langs de toegangsweg naar het erf een grote groentetuin van ongeveer 700 m2. Sinds die tijd ook altijd bewerkt zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Hier werden in 6 roulerende vakken ongeveer 60 verschillende soorten groenten, veel bloemen en een tiental verschillende kruiden verbouwd.

De afgelopen jaren is er met meer en minder succes op een nog groter oppervlak een poging gedaan om allerlei groenten te kweken en bijvoorbeeld de aardbeien waren de afgelopen jaren altijd een enorm succes. Ook zijn er in 2018 varkens toegevoegd aan de groenteroulatie.... Wilt u weten hoe het er nu bij staat, kom dan gerust langs, want ook in 2019 gaan we proberen er een mooi tuinjaar van te maken!!

Waar we ook mee bezig zijn is om een walnotengaard op te kweken. We hebben al 5 volwassen bomen (waarvan 4 zaailingen zijn van de 'oerboom' ) die elk najaar al een flinke oogst geven. Van die bomen hebben we zaailingen opgekweekt die nu in een lange rij langs onze toegansweg staan.

Dit wordt in de toekomst vast een prachtig gezicht!!!

 

Heerlijk om zoveel producten van eigen land te kunnen gebruiken!! En u als gast op onze boerderij kunt er ook van meegenieten!! Door mee te eten aan onze Spijs van de Baankreis, door producten in de winkel te kopen of door zelf mee te werken in de tuin (want er is altijd wel iets te doen...)