Logeren in 'Het Varkenshuis'

 

Op het erf staat 'Het Varkenshuis' of Varknshuus, zoals dat in het Achterhoeks dialect wordt uitgesproken.... Zoals u al zult vermoeden hadden hier vroeger de varkens hun onderkomen. Dit was echter wel voor mijn eigen bewuste leven ( Maaike schrijft dit en ik ben van 1973...). Toen ik een klein meisje was stonden hier de kalfjes en een paar pinken, maar ook dat was in mijn pubertijd ook al voorbij. Toen is het Varkenshuis voorzien van een stevige zolder en een sanitairgelegenheid  en uiteraard werd het zeer grondig schoongemaakt, waarna het tijdens het kampeerseizoen voltijds als groepsonderkomen diende. Op zich sliepen op de hooizolder van dit gebouwtje al vanaf WOII groepen kinderen tijdens de zomervakanties in het stro tijdens de kerk-kampen die hier toen al georganiseerd werden. In 2015 kwamen er via diezelfde kerk (Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer) voor het 70e achtereenvolgende jaar kinderen, waarschijnlijk zijn daar ook weer kleinkinderen en misschien wel achterkleinkinderen bij van de mensen die hier in de jaren '40 kwamen!!

Het Varkenshuis wordt niet meer gebruikt als groepsverblijf, maar is nu zeer basic ingericht om met maximaal 7 personen te verblijven. Dit kunnen niet 7 volwassenen zijn, er moeten altijd kinderen bij zijn wanneer het om meer dan 2 personen gaat.

De ruimte kan verwarmd worden met een kleine houtkachel (zelf hout meenemen, of zelf in het bos sprokkelen).

 

Toiletten en wastafels zijn inpandig, voor het douchen gebruikt u het sanitair van de camping in het gebouw ernaast en ook koken doet u in de aparte keuken op het erf waar alles voorhanden is voor het bereiden van een heerlijke maaltijd.

 

Het plan is om in de komende jaren het Varkenshuis om te gaan bouwen tot een mooi onderkomen voor groepen tot maximaal 10 personen. Tot die tijd gebruiken we het dus als gezellig onderkomen voor wie wil!

Het verblijf kunt u boeken vanaf 2 nachten. De prijzen voor 2019 zijn als volgt (obv 2 personen incl. beddegoed) en zijn exclusief toeristenbelasting (0,90 p.p.p.n.)

Duur van verblijf Prijs
Weekend €  90,-
Lang weekend € 125,-
Midweek € 160,-
Week € 250,-
Extra personen, per persoon per nacht €    5,00