Logeren in 'Het Varkenshuis'

....is pas weer mogelijk in 2022!!!

 

Want we gaan eerst flink verbouwen en daarbij gaan we onszelf de tijd gunnen ;-)

 

Op het erf staat 'Het Varkenshuis' of Varknshuus, zoals dat in het Achterhoeks dialect wordt uitgesproken.... Zoals u al zult vermoeden hadden hier vroeger de varkens hun onderkomen. Dit was echter wel voor mijn eigen bewuste leven ( Maaike schrijft dit en ik ben van 1973...). Toen ik een klein meisje was stonden hier de kalfjes en een paar pinken, maar ook dat was in mijn pubertijd ook al voorbij. Toen is het Varkenshuis voorzien van een stevige zolder en een sanitairgelegenheid  en uiteraard werd het zeer grondig schoongemaakt, waarna het tijdens het kampeerseizoen voltijds als groepsonderkomen diende. Op zich sliepen op de hooizolder van dit gebouwtje al vanaf WOII groepen kinderen tijdens de zomervakanties in het stro tijdens de kerk-kampen die hier toen al georganiseerd werden. In 2015 kwamen er via diezelfde kerk (Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer) voor het 70e achtereenvolgende jaar kinderen, waarschijnlijk zijn daar ook weer kleinkinderen en misschien wel achterkleinkinderen bij van de mensen die hier in de jaren '40 kwamen!!

Het Varkenshuis wordt niet meer gebruikt als groepsverblijf, maar was in de afgelopen jaren zeer basic ingericht om met maximaal 7 personen te verblijven.

De ruimte kon verwarmd worden met een kleine houtkachel.

 

Toiletten en wastafels waren inpandig, voor het douchen gebruikte men het sanitair van de camping in het gebouw ernaast en ook koken gebeurde  in de aparte keuken op het erf waar alles voorhanden is voor het bereiden van een heerlijke maaltijd.