Rustiek, duurzaam en bewust kamperen op een goed bewaard geheim in de Achterhoek.....(ssstt.. ;-)

Kampeerboerderij de Baankreis, Almen, 

(tussen Zutphen en Lochem)

Wij zijn vanaf 17 september 2023 gesloten.

Ergens in mei 2024 zullen we weer onze poorten openen.

Om voor dat kampeerseizoen te reserveren kunt u vanaf 2 januari 2024 mailen of bellen, niet eerder!!

 

Ver weg van alles en iedereen staat onze oude boerderij, voor sommigen niet makkelijk te vinden, want we wonen niet aan een doorgaande weg, heerlijk!! Maar omdat we al dit moois niet altijd maar voor onszelf willen houden, laten we gedurende een aantal maanden per jaar ook altijd iedereen die dat wil, meegenieten van ons mooie plekje. Om te zorgen dat het niet al te druk wordt, maken we echter niet heel erg veel reclame, waardoor we een soort van goed bewaard geheim blijven. Maar als u nu toch enthousiast bent geworden na uw verblijf mag u het wel verder vertellen aan leuke vrienden hoor... ;-)

 

 

 

Kampeerboerderij de Baankreis ligt op 2 km van het pittoreske dorpje Almen, tussen Zutphen en Lochem in de Gelderse Achterhoek. U vindt bij ons een camping met verhuurtenten en twee originele ingerichte boshutten.

Ons sanitair is ruim opgezet en er is veel plaatselijk geoogst hout in verwerkt.

De douches zijn vrij te gebruiken, zonder munten of een betaalsysteem, maar we hopen dat onze gasten wel met een milieuvriendelijke instelling van onze faciliteiten gebruikmaken, want een betere wereld begint tenslotte bij jezelf!!

Onze boerderij, al 4 generaties lang beheerd door dezelfde familie, ligt midden in de landerijen tegen het Baankreisbos aan! Het kamperen op de Baankreis kent al een lange geschiedenis; al meer dan 70 jaar komen  mensen hier genieten van een heerlijk ontspannen vakantie!!

U bent te gast bij Maaike Boschloo- Koning en Pieter Koning, met hun dochters Sara en Julia.

De receptie en winkel zijn alle dagen van het kampeerseizoen open van 8:30 uur  - 21:00 uur,

maar afrekenen kan alleen op de dag van vertrek tussen 8:30 en 10:30 uur.

Aankomst voor nieuwe gasten graag na 13:00 uur.

 

Op en om het bedrijf is de natuur overal aanwezig; u hoort veel verschillende soorten vogels en insecten, er zijn veel verschillende bomen en planten. We proberen door de manier waarop we het bedrijf inrichten een zo groot mogelijke biodiversiteit te creeeren.

We hebben ook een kampwinkel. Niet heel erg uitgebreid, maar u kunt in ieder geval  verse broodjes bestellen. Verder is er een basisassortiment levensmiddelen die een kampeerder van pas komen. Brood, zuivel, broodbeleg, rijst, pasta, diverse sappen en andere dranken, chips en nog veel meer! Groenten uit eigen tuin en eitjes van eigen kippen. Het merendeel van de producten is van biologische herkomst. Dit past binnen onze levens- en bedrijfsvisie: goed zorgen voor de prachtige plek waar wij mogen wonen!  De winkel is tijdens het kampeerseizoen dagelijks geopend van 8:30 tot 21:00 uur.

Het afvalwater op de boerderij wordt gezuiverd met behulp van een rietveld, oftewel een helofytenfilter. Bacteriƫn rond de rietstengels maken het water schoon. Op de boerderij mag alleen gebruik gemaakt worden van speciale schoonmaakmiddelen, die het rietveld niet aantasten. Deze zijn op de boerderij aanwezig. Als u in de caravan een chemisch toilet heeft vinden wij het aan te raden daar Aquakem groen in te doen voor u bij ons komt, maar heeft u een andere vulling, dan is dat geen probleem, want we hebben een aparte tank waar alle chemische toiletjes in worden geleegd en dan wordt dat door een extern bedrijf opgehaald.

Voor nog meer foto' van ons bedrijf: Kijk op Pinterest....

http://www.pinterest.com/baankreis/bewust-groen-kamperen-en-tuinieren

Hieronder vindt u een schematische plattegrond van ons bedrijf, niet heel fancy zodat je op vanalles kunt klikken en dat er dan extra informatie uitvouwt, maar wel zo dat je toch een beetje een beeld kunt krijgen van hoe het hier is....