14feb

Vanochtend ging ik de geitjes voeren. Zij staan in een weitje vlak bij de varkens, dat volstaat met berkjes en afgeknabbelde stronken van wilgen, maar ook van balsempopulieren. Dat zijn zaailingen van de grote balsempopulieren die langs de zwaaikom bij het Twentekanaal staan. Deze bomen hebben voor ons een speciale 'lading'. Mijn moeder hield enorm van de geur die de bomen verspreiden in het voorjaar zodra de knoppen beginnen te schuiven. En die geur is heel speciaal!! Je houdt ervan of je vindt hem afschuwelijk..... Ik persoonlijk vind hem ook heerlijk, dus ik heb die (nare ;-)) gewoonte van mijn moeder ook overgenomen om in het voorjaar op een gegeven moment ook te gaan roepen: Ooooo, ik ruik de balsempopulier!!!! (Met een gelukzalige blik op mijn gezicht!!)

Wat heeft dat nu met die geitjes van doen?? Nou, geitjes zijn echte allesknabbelaars!! En zo ook knabbelen ze dus aan de boompjes en stronken in hun weitje. Toen ik ze vanochtend aan het vastzetten was gebeurde het. Ze laten zich natuurlijk niet helemaal totaal gewillig vastzetten aan hun eigen paaltje (waardoor ze even rustig los van elkaar hun brokjes op kunnen eten). Ik moet altijd even hannesen met de musketonhaak terwijl zij juist aan mijn handen proberen te knabbelen. En als ze dan toch vaststaan gaan ze altijd even aan mijn wang snuffelen. En daar gebeurde het. Bij Sokkie, de eerste die ik altijd vastzet, dacht ik al: het lijkt wel of ik de balsempopulier al ruik. Maar bij Streep, de tweede, wist ik het meteen zeker: ze roken allemaal naar die de balsempopulier!!!! Wat een genot om dan die lieve beestjes vast te mogen zetten en er nog even mee te mogen knuffelen als ze zo heerlijk ruiken!! En dan is het pas 14 februari! Vol verwachting kijk ik uit naar de rest van het voorjaar!!!

COMMENTS
Ab Venverloo 2021-08-20 10:59:43 Hallo Maaike en Pieter,
Wat een mooi en moedig besluit van jullie om dit te doen.
Ik hoop dat jullie samen tot hele mooie maar vooral inspirerende gedachten zullen komen en dat jullie als mens maar vooral als gezin er sterker van worden.
vriendelijke groet,
Ab Venverloo
Wognum
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

18mar

Het mooie van een plek als dit, is dat je best al een heel eind kunt komen wat zelfvoorzienendheid betreft: op onze camping staat veel redelijk snel groeiend groen. Een aantal bomen heb ik zelf geplant halverwege de jaren '90 en die hebben we vorig jaar winter omgezaagd om weer wat licht op de camping te creeeren. Vervolgens heeft Pieters vader ze tot planken en balken gezaagd en toen hebben ze een seizoen in de buitenlucht gedroogd. We haalden ze een maand geleden de werkplaats in en dat zag er zo uit:

 

Hoe pak je dat dan aan? Eerst een idee van wat er van gemaakt moet worden. In dit geval 4 ramen van 1,2 bij 1,1 om op de muren in het sanitair te plaatsen. Eerst stukken op maat zagen en ze aan twee kanten 'strijken', zodat ze haaks gezaagd kunnen worden. Dan ben je zover:

Dan moeten ze door de zaag, zodat je inderdaad echt haakse balkjes krijgt:

Vervolgens moet de sponing eraan gezaagd en gefreesd worden. Twee handelingen, waarna je dit resultaat hebt:

Pieter gaat dan ook nog weer voor het 'mooi' - dus hij heeft er ook nog een mooi kantje aan gefreesd. Daarna moeten er pennen aan om de verbindingen te kunnen maken. Grotendeels op de zaag:

En dan het in elkaar zetten. Deze zijn nu gewoon met schroeven in elkaar gezet, maar het kan natuurlijk ook met verbinders zoals domino's of deuvels en lijm....

En daar staan ze dan. Nu gaan we nog schuren en lakken, maar dan willen we iets warmer weer ;-)

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

23jun

Klimaatverandering of niet, de zomer die we nu al hebben gehad voor de zomer officieel was begonnen hebben we maar mooi meegenomen!! Nog niet eerder zo vroeg gehooid en ook Hemelvaart en Pinksteren waren geweldig! Ik ga zo maar eens even wat plaatjes plakken om een beeld te geven, te beginnen bij het campingbeeld uit het raam uitkijkend op het Twentekanaal tijdens de HePi-dagen.....

Gezellig druk, maar niet te veel mensen.... Ik heb wel op een gegeven moment mensen die nog op het laatste moment belden doorverwezen naar collega-campings in de buurt, want we wilden geen massa-toerisme ;-) Toch liep er tijdens deze dagen wel zo'n 100 man/vrouw hier rond, best aardig voor een kleine camping! Er was een familie die een verjaardag vierde tijdens deze dagen - zag er erg gezellig uit!!!

De "Pinkstergroep" die hier nu al meer dan 30 jaar komt hield een heuse 'Almen-Bienale' met originele kunstwerken:

Overal werd iets bij verteld of gedaan en bij deze boom met ballonnen mocht iedereen een 'wensballon' stukmaken om de wens voor te lezen:

Waar we overigens wel trots op, maar vooral ook erg moe van waren, was het feit dat we voor deze dagen nog even zo hard hadden doorgebikkeld dat we zowel de dames- als de herenhelft van het sanitair in gebruik hebben kunnen nemen!!

De herendouches zijn wel iets kleiner dan die van de dames, maar ze blijken zo fijn te zijn dat niemand daarover klaagt. We kregen zelfs al de opmerking dat we een lintje moesten krijgen voor de douches! Het wordt tijd dat we er wat extra waterbesparing op gaan zetten ;-)

En natuurlijk is het gewoon voorjaar en is het overal vol nieuw leven..... Hier een foto van het eerste kuiken van dit jaar, geen gezicht als ze wat groter worden, haha, maar er lopen er op dit moment nog 11 kuikentjes extra rond. Ook zitten er nog 2 kippen te broeden op totaal nog 14 eieren, dus dat belooft nog wat!!

En we hebben in de afgelopen 20 jaar niet zoveel zwaluwnesten gehad!!!!!! Op dit moment weet ik 5 nesten te zitten met in totaal in ieder geval al 9 jongen......

Maar het allermooiste was het reekalf!!!!!! Door een aantal campinggasten en buren al gespot en toen ben ik zelf maar even op zoek gegaan. En jawel!!!! Opeens stond ik oog in oog met dit verborgen geheim....sstttt.....

We moesten daardoor wel wachten met maaien voor het hooi voor de paarden totdat dit kalfje met moeder het bos in was vertrokken. Dus toen het echt mooi weer dreigde te worden regelmatig even langsgelopen, tot we zeker wisten dat hij/zij vertrokken was. Op de avond voor het maaien toch nog even een paar foto's gemaakt van het prachtige wuivende gras:

Alle ging heel voorspoedig, maar de weersvoorspellingen waren ook wel zo gunstig dat het eigenlijk niet mis kon gaan. Op de vierde dag na het maaien lag het er zo bij:

Mooi droog op het zwad! En de dag erna kon het ook nog tot 5 uur 's middags drogen. Als dat geen lekker hooi wordt weet ik het ook niet meer......

Uiteindelijk werden het maar 68 balen, zo'n 40 minder dan vorig jaar. Maar aangezien we niet bemesten en het voorjaar heel erg droog was is dat niet zo vreemd! Nu proberen de ooievaars even snel alle mollen voor ons op te eten en het lijkt ze aardig te lukken! Een aantal campinggasten vertelde dat ze mooie 'live-tv' gehad hadden door een jagende ooievaar te volgen in zijn avonturen. In ieder geval al drie mollen minder ;-)

En als nu de echte zomer ook zo mooi wordt als de zomer die we nu hebben gehad, dan teken ik ervoor!!!!!

 

COMMENTS
Carla Mulder 2017-10-10 10:57:23 Goede morgen , wat ziet het er mooi uit
Ik hou van kleine campings , ik hou niet van massa
Maar mijn vraag is , kunnen wij ook een pony mee nemen , om in de omgeving te mennen
wij zijn echte natuur mensen , wij zoeken altijd campings op die zeker niet te groot is , en waar we met de pony er op uit kunnen
en wat zij de routes
ik hoor graag van u
groetjes Carla Mulder
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

14mei

Wat was het koud.....maar nu is het eindelijk wat warmer en duurt het nog 1,5 week voor het Hemelvaart is -  het eerste stukje hoogseizoen!!! We zijn daarom stikdruk met het afmaken van de laatste stukjes van het nieuwe sanitair, maar het lijkt wel voorspoedig te gaan. De afgelopen week tegelden en voegden we de herendouches, nu nog de wandjes en de kranen en douchekoppen erin en douchen maar!!!

Ondertussen is het nog niet heel druk, maar wel naar tevredenheid bezet op de camping en doordat er nog niet heel veel mensen zijn is het dan ook werkelijk genieten van de rust en stilte van het Almense platteland!

Het grappige is dat in andere jaren de meeste mensen altijd in het voorjaar op het veld voor de boerderij aan de kant van het Twentekanaal gaan staan, (waar je wat meer zon meepakt!) maar dit jaar, door de vaak gure noord/westenwind kozen veel mensen voor de beschutting van de andere kant.

En ook daar is het natuurlijk helemaal niet vervelend staan! Ik zelf heb voor die kant van het terrein ook wel een zwak en dan zeker voor de boshutten. Ik mocht ze natuurlijk weer schoonmaken en inrichten voor de eerste gasten en dat is altijd wel een feestje.. Eerst de buitenkant, vooral het dak dat in de winter helemaal groen uitslaat - op een trap met tuinslang en bezempje met lange steel het hele oppervlak schrobben. En dan wel de trap zo neerzetten dat het water dat van het dakje afloopt niet direct je schoenen of laarzen in loopt ;-)

Nieuwe plantjes in de bakken en dat is dat. En dan de binnenkant ook nog. Ook deze winter had het winterkoninkje hier lekker geschuild, dus overal zaten kleine vogelpoepjes en natuurlijk ook heel veel spinnewebben. Alles verwijderd en schoongemaakt, inventaris die op deel in dozen stond weer uitgezocht en afgewassen, bedjes opgemaakt en dan ziet het er weer zo uit:

Er hebben al weer een aantal mensen hier geslapen en wat ik van ze begreep naar tevredenheid!

Verder wordt er veel 'met hout gespeeld': er zijn alweer een aantal didgeridoo's gemaakt tijdens een workshop van Hugo van der Hout ( http://www.didgeridoowerkplaats.nl)

Ook is er bij ons zelf altijd hout waar iets mee moet - is het niet voor het houtgestookte fornuis of de kachel, dan is het wel om bijvoorbeeld nieuwe deuren voor in het sanitair mee te maken, of een aanrechtblad voor bij de wc'tjes. Hier draagt Pieter het na het pas maken weer even terug naar de werkplaats, toevallig net langs Wouter die met het toeganshek voor de varkensweide bezig is, lekker bezig ;-)

Ondertussen is er alweer twee keer genoten van Spijs van de Baankreis, allebei voor kleine gezelschappen, maar reuze gezellig en ook lekker natuurlijk! En onze jonge katjes groeien ook goed; ze zijn nu een maand oud - de kinderen hebben ze alle vijf al een naam gegeven en een nieuw verblijf voor ze gemaakt waar ze wat meer ruimte hebben maar ons nog niet voor de voeten lopen. Maar wat ze vooral nog doen is slapen!!

En tussen alle bedrijven door proberen we zelf gewoon te genieten van alles en iedereen om ons heen, bijvoorbeeld een mooie zonsondergang zoals deze; wat een rijkdom!!

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

07feb

Was het vorige week een beetje voorjaar en kregen we al de kriebels, nu is het weer koud en moeten we nog weer extra hout op de kachel gooien....... We houden het voorlopig dus maar bij winterwerk!

De administratie is op orde, de website is bijgewerkt en op de camping is veel snoei- en verplantwerk gebeurd. Ook is er een geul gegraven naar het toekomstige varkenskot in de middencirkel van onze 'nieuwe wildernis'...

Uiteraard gewoon met het handje, dat houdt ons fit ;-)

De wilgen zijn voor de helft geknot (we gaan het vanaf nu om en om doen, zodat er altijd schuilplaats blijft voor allerlei beestjes die zich in de wilgentakken thuis voelen), het helofytenfilter is gemaaid en we hebben de beukenheg die de camping van onze eigen tuin moet scheiden verder uitgebreid, zodat er nu een mooie 'ronding' in het terrein is ontstaan. Hiervoor hebben we onze kippenren inclusief het kippenhok moeten verplaatsen, dat was een hele klus!!

Nu begint het weer een beetje te sneeuwen en de komende dagen gaat het weer vriezen, dus we moeten met een heel aantal klussen nog even wachten. Misschien dat ik dan toch nog aan het sokken stoppen sla, het moet niet gekker worden ;-) Ik weet niet of we dit voorjaar nog dit soort plaatjes gaan krijgen, maar ik hoop het eigenlijk niet...

Alhoewel Sara en Julia er nog steeds wel op hopen, want wat is er voor die kinderen heerlijker dan sneeuw???! Ach, misschien kunnen ze dan hun creativiteit nog wat verder uitbouwen, want na dit sneeuwpaard is denk ik niets meer te gek.....

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

23jul

Vandaag gaat Almen I, de eerste groep van de Binding uit Aalsmeer, vertrekken. Maar er komt eerst een bus vol 'verse' kinderen en in die bus gaan dan de waarschijnlijk toch wat uitgebluste kinderen van deze week. Maar die gaan volgens mij wel moe maar voldaan naar huis. Gisteravond was het afsluitende kampvuur. Iedereen liep met zijn slaapzak naar de kampvuurplek om daar een plekje in het gras te gaan zoeken.

Er werd gezongen, er werden korte impressies van de leiding voorgelezen hoe zij de week beleefd hadden en het klonk allemaal heel gezellig. Een aantal campinggasten die redelijk dicht bij de vuurplaats staan konden heerlijk meegenieten! Helaas was deze avond de zonsondergang niet zo mooi als ik hem afgelopen week een keer fotografeerde, maar zo mooi kan het ook niet altijd zijn.....

Gisteravond hadden we nog een primeur, want het afwaseiland in het nieuwe sanitair is in gebruik genomen. We zorgen nu er nu voor dat alles zo snel mogelijk allemaal werkt en dat lukt dus aardig met 3 toiletten, 3 douches en 2 afwasplekken al in bedrijf. Nu blijven er nog 3 toiletten, 1 urinoir, 3 douches en 6 wastafels die nog afgemaakt moeten worden en dan natuurlijk de afwerking nog van plafond e.d., maar dat kan ook echt later nog wel!!

Vanochtend, nog voor de meeste mensen wakker waren stond ik al op de groentetuin. Annette, onze tuinvrouw, is op vakantie en als ik niet iets uit de tuin haal wordt er deze weken niets verkocht. Met de oude bakfiets van onze meubelmaker Lukas ben ik de kamp opgefietst en heb allerlei heerlijkheden uit de tuin geoogst. En dit is het resultaat:

Een kar vol gezondheid!!! Ik had er ook al wel wat zonnebloemen bij willen zetten, maar er is er nog maar 1 die bloeit, dus daarom die maar even slechts op foto!! ;-)

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

20jul

En dan is het nu toch eindelijk zomer!!!  De groep van de Binding staat op het middenterrein en vermaakt zich prima en ook op de camping is het gezellig - niet te - druk en ook daar heeft iedereen het heerlijk naar zijn zin. Wat wil een mens nog meer?!!? Er is wel het een en ander aan voorafgegaan, want er moest nog wel wat gebeuren om het nieuwe sanitair zo af te krijgen dat de groep er deze twee weken al zou kunnen douchen. Maar doordat we de afgelopen twee maanden redelijk non-stop hebben getegeld, gevoegd, geschilderd, geinstalleerd, gekit, gepoetst en nog veel meer, was het afgelopen zaterdag toch zover dat Pieter de laatste kitranden op hun plek bracht, zodat er gedouched kon gaan worden!!

Vlak daarna reden we al met auto en aanhanger over het bospad om de bus met kinderen te gaan verwelkomen en hun bagage mee te nemen over de 400 meter die door de bus niet meer bereden wordt. Veertig 'verse' kinderen - want ze zijn hier nog niet eerder geweest - en hun 12 man en vrouw sterke leiding (waarvan er een heel aantal al wel eerder waren geweest.

Ze hadden zoveel spullen bij zich dat er een extra busje mee moest rijden om alles mee te krijgen!! Nu ze eenmaal gesetteld zijn gaat alles weer zijn gangetje en is het net of ze er al altijd zijn - een gezellige boel met onder het aardappels schillen een heerlijk vals 'heipoedeneipoedenaska...' en 's avonds bij de vlag nog een wat weifelend 'Wachterlied'. Sommige dingen blijven altijd hetzelfde!!

Zaterdagmiddag was onze 'paardendame' Marrit haar hooi dat 's morgens gemaaid was aan het schudden. Als een stoere cowgirl reed ze haar rondjes op de trekker die een lieve buurman haar leende. Ook zijn schudder leende hij uit, maar het oude beestje begaf het helaas aan het einde van de middag, zodat Pieter, die net toe was aan wat rust toch nog weer met zijn handen in het vet moest. Voor de gezelligheid ging ik mijn aardappels maar bij zijn geklus schillen. Dit mooie plaatje, met op de achtergrond een campinggast die net zijn chemisch toiletje leegt, is typerend voor het vele dat hier op een dag gebeurt ;-)

Ondertussen kwam Julia vertellen dat er een dode vis in onze vijver - die een overloop is van het gereinigde water uit ons helofytenfilter - lag te drijven. Ik ging mee om te kijken en ik herkende hem nauwelijks!! Het was een goudvis die ik er een jaar of 3 - 4 geleden in had uitgezet. Toen was hij nog geen 10 centimeter groot. Maar nu was het een exemplaar van wel bijna 30 centimeter lang!! Goed water lijkt mij......We hebben hem er uitgevist om hem beter te bekijken, maar hij rook niet echt fris meer!

 

En verder..... is het nu heel lekker stil op de camping. Iedereen is naar de Berkel, naar het zwembad of is de bossen in gefietst om de ergste hitte te vermijden. Vanochtend toen ik om 7 uur over het veld liep - dat van een warrige hooiboel opeens vanacht (van half 11 tot half 4!!) was omgetoverd in een heel georganiseerd biljartlaken met wel erg grote ballen - was het ook nog zo heerlijk stil. Het is vaak zo enorm genieten hier!!

En nu mag ik zo weer gaan genieten van het schoonmaken van ons nieuwe sanitair!!! Wat is dat leuk, zo'n heel nieuw iets, waar iedereen ook meteen al heel blij mee is! Ik hoop dat morgen de handdoekhaken en de toiletrolhouders komen; kunnen we het nog weer een stukje mooier maken!!

COMMENTS
Ietje 2016-07-22 14:32:18 Hoi Maaike en Pieter,
Even kijken hoe het met jullie gaat en wat er gebeurt op mijn favoriete camping! Leuk om te lezen en wat fijn dat het sanitair klaar is. Wat ziet het er mooi uit! Complimenten, en ook voor al dat werk. In september zal ik met plezier daar douchen.
Groeten en nog een fijne zomer.
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

06jul

Net kwam er weer een campinggast aan die nog wist dat we een mooie boekenverzameling in de receptie hebben. Thuis was hij aan het opruimen geweest en nu kwam er een doos met boeken uit zijn auto; Fijn, zo hoeft niemand zich te vervelen hier!!

Ondertussen gaat het op de tuinderij de Baankreis ook heel goed; Annette heeft vandaag de eerste aardappels geoogst!!

Raja's, bijna dezelfde kleur als haar tuinbroek ;-) Verder heeft ze nog meer te koop; als je bij ons over de weg vanaf Almen aan komt fietsen en ze is aan het werk op de tuin, dan zie je haar mini-kraampje staan. Vandaag in ieder geval aardbeien en courgettes!!

Wij geven vandaag onze armen na gisteren weer een lange middag gevoegd te hebben even rust; vanochtend hebben we achter op de camping even flink gesnoeid en gemaaid, zodat alles er weer mooi en toegankelijk uitziet. Pieter maait nu nog even een uurtje wat gras in eigen tuin, terwijl ik de afwas van de pannenkoekenlunch zo nog even weg ga werken. Daarna gaan we nog even met wat tegeltjes stoeien. Een beetje zoals op deze foto, het betere precisie-werk:

En Lukas is lekker met de deuren bezig tussen zijn eigen projecten door..... Hij zaagt, schroeft, schildert en schaaft maar door!!

Als straks de deurtjes er allemaal in zitten gaan we een paar mooie takken zoeken om mooie haken van te maken om je kleren aan op te hangen; het wordt een mooi rustiek geheel zo, toch?!!

COMMENTS
Mariska 2016-07-12 08:32:54 Hoi Maaike en Pieter, jullie maken er wel een kunststuk van. Prachtig. We kijken er naar uit het nieuwe sanitair van dichtbij te bewonderen... Tot zaterdag. Groeten uit Aalsmeer
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

03jul

Wat een weer af en toe.... maar toch weerhoudt dat niet iedereen om hier een paar dagen of langer door te brengen! En als je deze foto zo ziet lijkt het ook geen straf, toch?!?

's Nachts is het niet koud, tussen de buien door is het heerlijk wandelen en fietsen en als het dan even echt te gortig wordt kom je gewoon even gezellig op de deel in een luie stoel een boek lezen. Maar het liefst natuurlijk voor de tent in een stoeltje in de zon!

Het gras dat al een tijd in bloei staat wacht op het hooien, maar daarvoor is er nog wel wat stabieler mooi weer nodig. De bloemen die overal bloeien worden druk bezocht door hommels en bijen en ik hoorde vandaag ook de eerste krekels al voorzichtig hun schilden voor het eerst over elkaar schuren! Ook de eerste wespen heb ik gevonden; ze zijn een nest aan het maken in de wand van het kampkeukentje, daar waar over twee weken weer voor 50 man gekookt moet worden! Helaas moet ik daarvoor deze week toch maar een mannetje laten komen om dat nest vakkundig te laten verwijderen. Waren ze nu maar veel verder daarvandaan gaan zitten.....

Ondertussen is onze oprijlaan ;-) door een meneer van het Geldersch Landschap weer even helemaal glad gestreken; helaas is er alweer een grote trekker die bij de buurman het land ging bemesten te fors over het pad gereden net nadat het weer hersteld was, waardoor de eerste kuil alweer een feit is, maar toch: we komen weer een stuk minder geschud op de Baankreis aan!!

En wat ook nieuw is: we hebben twee jonge katjes!!! Linus en Asa heten ze en ze zijn heel lief!! Dirk en Otje worden ook al een dagje ouder en ook al zijn er op dit moment weinig muizen, toch willen we goed voorbereid zijn op het moment dat ze wel weer een probleem kunnen worden.

En verder..... zijn we lekker bezig in ons nieuwe sanitair en het wordt met de dag mooier!! Maar wat een boel werk!

Mijn armen doen regelmatig pijn als we weer eens een paar uur achter elkaar gevoegd of gestuct hebben!

COMMENTS
Mariska de Graaf 2016-07-05 18:43:58 Hoi Maaike, dank dat je het wespennest voor ons laat weghalen… dat kookt een stuk relaxter in het 'kippenhok', die ook dienst doet als EHBO-post… Over 12 dagen arriveert 'Almen1' uit Aalsmeer. We hebben er zin in! Groetjes, Mariska alias Savers….
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

17mei

Het is soms hollen of stilstaan; waren er in de afgelopen dagen weinig momenten van rust en werd er voortdurend een beroep op ons gedaan, nu kan ik opeens zelf weer bedenken wat ik ga doen ;-)

Maar het was me het Pinksterweekend wel!!! Het was kouder dan tijdens de afgelopen Kerstdagen..... Daarom lijkt het me een goed idee om toch maar jaarrond onze camping te gaan openstellen (grapje!!), of in ieder geval Kerst en Oud en Nieuw??? Want qua temperatuur lijkt dat niets uit te maken! Tussen de buien door was het vaak gelukkig wel droog en ook best mooi, maar die koude wind, die maakte het redelijk onaangenaam. En dan die hagel.....

Terwijl de dag voordat iedereen er was het nog prachtig was! Pieter haalde toen nog even een mobiele badkamer om het tekort dat we helaas toch hadden aan douche, omdat we de nieuwe douches net niet af hadden gekregen.

Een zonnig plaatje, toch?! En toen begon alles binnen te lopen, iedereen bepakt en bezakt, want naast de korte broeken die de mensen aanhadden, zaten er ook mutsen, kruiken en Noorse truien in de bepakking; een vreemde tegenstelling. Het was vroeg op de vrijdagavond ook nog moeilijk voor te stellen dat het de volgende dag zeker 10 graden kouden zou zijn. Maar het gebeurde wel! Dus we hebben ook wel wat dekens uit moeten lenen, maar gelukkig hebben we er daar genoeg van. Naast die dekens leenden we ook een leesbril uit, een naald voor een splinter, een paar wijnglazen, want zo uit de fles staat niet echt charmant... en een broodplank met twee theedoeken voor een open armbreuk. Deze laatste was gelukkig het enige wat dit weekend misging en ook meteen wel heel naar was. Maar Rick gaat volgend jaar gewoon weer op de skelter zei zijn vader.......

En wat deed men zoal om zich bezig te houden? Wandelen, fietsen, barbequen, kampvuur stoken (in een ton vanwege de droogte...), levend drie-op-een-rij (die moet ik onthouden voor ons eigen familieweekend!) en een spelletje waarbij je in een kring stond met elkaars handen vast en dan moest je een hoepel zo snel mogelijk de kring rond zien te krijgen....

En uiteraard was er ook een bonte avond bij de Pinkstergroep, waarbij naast de liedjes die gezongen werden ook een prachtige vertolking van het sprookje van Roodkapje te zien was.

De sanitairruimte bij de beukenboom was omgetoverd tot een heuse pizzabakkerij, het zat helemaal onder het meel!! Maar de pizza's die vervolgens in de gehuurde pizza-oven werden geschoven smaakten heerlijk!!

Toen iedereen aan het einde van de maandag vertrokken was hebben we - na alle prullenbakken geleegd te hebben en alle wc's weer schoongemaakt te hebben -  met een paar achterblijvers en lieve hulpen nog een kleine 'afterparty' gehouden en daarna zijn we moe maar voldaan ons nestje in gedoken....

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!