14mei

Wat was het koud.....maar nu is het eindelijk wat warmer en duurt het nog 1,5 week voor het Hemelvaart is -  het eerste stukje hoogseizoen!!! We zijn daarom stikdruk met het afmaken van de laatste stukjes van het nieuwe sanitair, maar het lijkt wel voorspoedig te gaan. De afgelopen week tegelden en voegden we de herendouches, nu nog de wandjes en de kranen en douchekoppen erin en douchen maar!!!

Ondertussen is het nog niet heel druk, maar wel naar tevredenheid bezet op de camping en doordat er nog niet heel veel mensen zijn is het dan ook werkelijk genieten van de rust en stilte van het Almense platteland!

Het grappige is dat in andere jaren de meeste mensen altijd in het voorjaar op het veld voor de boerderij aan de kant van het Twentekanaal gaan staan, (waar je wat meer zon meepakt!) maar dit jaar, door de vaak gure noord/westenwind kozen veel mensen voor de beschutting van de andere kant.

En ook daar is het natuurlijk helemaal niet vervelend staan! Ik zelf heb voor die kant van het terrein ook wel een zwak en dan zeker voor de boshutten. Ik mocht ze natuurlijk weer schoonmaken en inrichten voor de eerste gasten en dat is altijd wel een feestje.. Eerst de buitenkant, vooral het dak dat in de winter helemaal groen uitslaat - op een trap met tuinslang en bezempje met lange steel het hele oppervlak schrobben. En dan wel de trap zo neerzetten dat het water dat van het dakje afloopt niet direct je schoenen of laarzen in loopt ;-)

Nieuwe plantjes in de bakken en dat is dat. En dan de binnenkant ook nog. Ook deze winter had het winterkoninkje hier lekker geschuild, dus overal zaten kleine vogelpoepjes en natuurlijk ook heel veel spinnewebben. Alles verwijderd en schoongemaakt, inventaris die op deel in dozen stond weer uitgezocht en afgewassen, bedjes opgemaakt en dan ziet het er weer zo uit:

Er hebben al weer een aantal mensen hier geslapen en wat ik van ze begreep naar tevredenheid!

Verder wordt er veel 'met hout gespeeld': er zijn alweer een aantal didgeridoo's gemaakt tijdens een workshop van Hugo van der Hout ( http://www.didgeridoowerkplaats.nl)

Ook is er bij ons zelf altijd hout waar iets mee moet - is het niet voor het houtgestookte fornuis of de kachel, dan is het wel om bijvoorbeeld nieuwe deuren voor in het sanitair mee te maken, of een aanrechtblad voor bij de wc'tjes. Hier draagt Pieter het na het pas maken weer even terug naar de werkplaats, toevallig net langs Wouter die met het toeganshek voor de varkensweide bezig is, lekker bezig ;-)

Ondertussen is er alweer twee keer genoten van Spijs van de Baankreis, allebei voor kleine gezelschappen, maar reuze gezellig en ook lekker natuurlijk! En onze jonge katjes groeien ook goed; ze zijn nu een maand oud - de kinderen hebben ze alle vijf al een naam gegeven en een nieuw verblijf voor ze gemaakt waar ze wat meer ruimte hebben maar ons nog niet voor de voeten lopen. Maar wat ze vooral nog doen is slapen!!

En tussen alle bedrijven door proberen we zelf gewoon te genieten van alles en iedereen om ons heen, bijvoorbeeld een mooie zonsondergang zoals deze; wat een rijkdom!!

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!