17mei

Het is soms hollen of stilstaan; waren er in de afgelopen dagen weinig momenten van rust en werd er voortdurend een beroep op ons gedaan, nu kan ik opeens zelf weer bedenken wat ik ga doen ;-)

Maar het was me het Pinksterweekend wel!!! Het was kouder dan tijdens de afgelopen Kerstdagen..... Daarom lijkt het me een goed idee om toch maar jaarrond onze camping te gaan openstellen (grapje!!), of in ieder geval Kerst en Oud en Nieuw??? Want qua temperatuur lijkt dat niets uit te maken! Tussen de buien door was het vaak gelukkig wel droog en ook best mooi, maar die koude wind, die maakte het redelijk onaangenaam. En dan die hagel.....

Terwijl de dag voordat iedereen er was het nog prachtig was! Pieter haalde toen nog even een mobiele badkamer om het tekort dat we helaas toch hadden aan douche, omdat we de nieuwe douches net niet af hadden gekregen.

Een zonnig plaatje, toch?! En toen begon alles binnen te lopen, iedereen bepakt en bezakt, want naast de korte broeken die de mensen aanhadden, zaten er ook mutsen, kruiken en Noorse truien in de bepakking; een vreemde tegenstelling. Het was vroeg op de vrijdagavond ook nog moeilijk voor te stellen dat het de volgende dag zeker 10 graden kouden zou zijn. Maar het gebeurde wel! Dus we hebben ook wel wat dekens uit moeten lenen, maar gelukkig hebben we er daar genoeg van. Naast die dekens leenden we ook een leesbril uit, een naald voor een splinter, een paar wijnglazen, want zo uit de fles staat niet echt charmant... en een broodplank met twee theedoeken voor een open armbreuk. Deze laatste was gelukkig het enige wat dit weekend misging en ook meteen wel heel naar was. Maar Rick gaat volgend jaar gewoon weer op de skelter zei zijn vader.......

En wat deed men zoal om zich bezig te houden? Wandelen, fietsen, barbequen, kampvuur stoken (in een ton vanwege de droogte...), levend drie-op-een-rij (die moet ik onthouden voor ons eigen familieweekend!) en een spelletje waarbij je in een kring stond met elkaars handen vast en dan moest je een hoepel zo snel mogelijk de kring rond zien te krijgen....

En uiteraard was er ook een bonte avond bij de Pinkstergroep, waarbij naast de liedjes die gezongen werden ook een prachtige vertolking van het sprookje van Roodkapje te zien was.

De sanitairruimte bij de beukenboom was omgetoverd tot een heuse pizzabakkerij, het zat helemaal onder het meel!! Maar de pizza's die vervolgens in de gehuurde pizza-oven werden geschoven smaakten heerlijk!!

Toen iedereen aan het einde van de maandag vertrokken was hebben we - na alle prullenbakken geleegd te hebben en alle wc's weer schoongemaakt te hebben -  met een paar achterblijvers en lieve hulpen nog een kleine 'afterparty' gehouden en daarna zijn we moe maar voldaan ons nestje in gedoken....

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

11mei

Terwijl een aantal mensen heerlijk geniet van het almaar mooie weer hier in Almen.....

...kwam gisteren een hele 'knappe' vrachtwagenchauffeur met truck en city-trailer gewoon even door het bos de trespa platen die de douches van elkaar gaan scheiden brengen!

Ondertussen ontdekte Pieter hoe onze beerput er van binnen uitziet:

....tja, dit is ook de Baankreis ;-)

 

En ook vandaag werken we weer lekker door, nu met hulp van Anke die de planken voor de deurtjes BLAUW maakt!!

Lukas maakt de balkjes waar straks de tussenschotten voor de douches en toiletten in bevestigd worden...

....terwijl Pieter de laatste randjes in de damesdouches tegelt.

En ook ik doe niet niks, maar niemand wil een foto van mij maken ;-)

.... maar dit is wat ik o.a. heb gedaan: de platen die tussenwandjes moeten worden lekker rollen...

Maar wat ik het leukste blijf vinden is de kleur BLAUW die op de deurtjes komt....

 

COMMENTS
Jan Joore 2016-05-16 00:03:21 Mooi die vloertegels. Pieter is toch wel weer uit de beerput gekomen?
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

09mei

Wat hebben we heerlijke dagen gehad in de Meivakantie!!! Het was op en top genieten met grotendeels een lekker volle camping met heel veel gezellige mensen.

Die strakblauwe luchten zorgden ervoor dat onze voorjaarshuidjes net iets te snel verbrandden, dus het was smeren geblazen. Overal zag je kinderen met van die witte snoetjes rondrijden op skelters of lekker spelend in de zandbak - dat wit was dan van de factor 50 ;-)  Alle bomen beginnen weer heerlijk groen te worden en zoals je op bovenstaande foto misschien wel kunt zien krijgen ook de eerste boompjes in onze familieboomgaard al heel voorzichtig hun eerste blaadjes!!

Marrit die hier ook haar paarden houdt sinds half maart rijdt hier nu ook regelmatig over het erf met weer een meisje met een lach van oor tot oor boven op Roos, Runa of Iris. Of onderstaand tafereel, een dochter van Marrit die met vriendinnen een film opneemt in het bos met Roos....

Ondertussen blijven wij druk doorklussen; gisteravond waren we nog tot 8 uur aan het tegelen..... We hopen woensdag de planken voor de deurtjes die voor de douches en de toiletten komen te gaan schilderen. De frames zijn al gedeeltelijk geschilderd, het wordt echt mooi!!

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!