27apr

Eindelijk!!! Het regent!!! En ook al gaat Hugo deze week proberen met 6 mensen weer didgeridoo's te maken, dit gaat ook goed komen...... Want als het dit weer blijft is er binnen ook voldoende ruimte om droog te werken, gelukkig!! Maar ik zal nu toch maar even de was (die ik express buiten had opgehangen, want bij mij werkt het altijd zo, dat wanneer ik hem binnen ophang het niet gaat regenen en andersom....) weer opnieuw centrifugeren en dan maar binnen ophangen.....

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

22apr

Net als andere jaren zaaien we dit jaar ook zonnebloemen; wel veel meer dan anders, omdat we bijna al ons land weer in eigen beheer hebben. Ook de weilanden!! Daar hebben we vanochtend eerst twee uur besteed aan het opruimen van oude prikkeldraad- omheiningen langs de grens bij de kanaalsloot. Het is daar nu echt prachtig, ook doordat het slootpeil in verband met de werkzaamheden aan de Berkel kunstmatig hoog wordt gehouden..... Alles is zo groen en uitbundig! En ook al prikten af en toe de stukken prikkeldraad venijnig in onze handen, toch genoten we van dit werk - we lijken wel gek ;-) 

Maar zonnebloemen zaaien, daar ging het over! Eerst een stuk land achter het stuk waar al eerder gezaaid was zo bewerkt dat het zaaiklaar was en toen met de Thilot- handzaaimachine die ik bijna 20 jaar geleden gekocht heb ongeveer 10 lange rijen gezaaid met zaad van zonnebloemen van vorig jaar. Wat zal dit over een tijdje een prachtig gezicht zijn!!!

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

14apr

Een zeldzame dag waarop je niet weet of je nu binnen of buiten aan het werk kunt..... Daarom doen we het maar allebei! Er zijn momenten dat de lucht er zo uitziet:

...en dat je nog geen vijf minuten later naar het noordwesten kijkt en het volgende verschijnt....

 

 

 

 

 

 

 

...wel mooi met al die pinksterbloemen, paardebloemen en appelbloesem op de achtergrond! Maar zodra de was het volgende gaat doen:

..weten we dat het maar weer tijd is voor:

RABARBERTAART!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Het recept ga ik beschrijven zodra er weer een bui komt, want ik zie door de ramen weer blauwe lucht......

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

08apr

Jammer van die koude wind vandaag, want dat maakte het 'spelen' met water er niet fijner op..... Want er moet na een paar maanden stilstand weer veel schoongemaakt worden. Gisteren en vandaag hut-tent 'de Zonnebloem'. En morgen nog even alle keukenspulletjes afwassen, zodat ze weer schoon de kastjes in kunnen. Maar het ziet er al met al best weer aardig uit; we begonnen met het schrobben van het dak en het tuinmeubilair.....

...daarna alles van binnen stofzuigen, de raampjes wassen en de tafel en stoelen afnemen......

.....waarna het matras uitgebreid gelucht is en het bed flink gesopt is.....

....uiteraard ook voorzien van vers flanellen beddegoed voor de eerste wat frissere nachten....

...en als laatste het aanrechtblok dat helemaal ontstoft en ontvet is! Alle spulletjes die in de kastjes moeten staan in het sanitair klaar om morgen afgewassen te worden!!

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

06apr

Eindelijk, het regent!!! Want dat was nodig, de tuin werd langzamerhand zo stoffig!! Maar daardoor zit ik nu even binnen en moet ik me weer eens concentreren op wat er nog meer moet gebeuren de komende tijd. De afgelopen weken was ik eigenlijk alleen maar buiten aan het genieten van alles om ons heen, zoals de pinksterbloemen:

...en dankzij de jaarlijkse bloembollenactie van de plaatselijke voetbalvereniging hebben we langs het varkenshuis ook prachtige en zelfs ook heerlijk geurende bloemen staan!!

En in de tuin natuurlijk heerlijk gewerkt; de afgelopen week samen met opa Roelof de aardappels gepoot, wel vijf verschillende rassen. Ook al een aantal rijen zonnebloemen gezaaid op de grote bloementuin die als het goed is dit jaar gaat ontstaan..... En in de groentetuin veel geschoffeld, gewied en uiteraard ook een aantal dingen die al een week of wat klaarlagen om te zaaien op rijtjes op de verschillende bedden gezaaid. En nu dus in huis, bezig om de zaden voor april uit te zoeken en dat is zoveel dat ik deze week hoop op een SUPERWOMAN-DAG!!!! Een dag waarop ik in 1 keer, zoals je dat wel eens in tekenfilms ziet alles kan doen wat er moet gebeuren, in zo'n wervelwind en dat je je dan omdraait en je handen eens afklopt en zegt: Zo, en nu ga ik eens lekker zitten, want dat heb ik wel verdiend....... Want naast alles wat op onderstaande foto al in bakjes en emmers klaarligt om te zaaien moeten de hut-tenten in orde gemaakt worden, moet er sla, koolrabi en bloemkool geplant worden, de winkel moet nog verder aangevuld, de kruidentuin moet omgespit en beplant worden, het sanitair bij de beukenboom moet schoon, de deel moet verder opgeruimd, de kas leeggemaakt, bemest en gespit, uiteraard gaat het huishouden (dat al redelijk op achterstand ligt) gewoon door en ik mag vrijdag ook nog eens naar de tandarts voor een wortelkanaalbehandeling........ Dus Superwoman, kom maar op!!!!

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!