23jul

Vandaag gaat Almen I, de eerste groep van de Binding uit Aalsmeer, vertrekken. Maar er komt eerst een bus vol 'verse' kinderen en in die bus gaan dan de waarschijnlijk toch wat uitgebluste kinderen van deze week. Maar die gaan volgens mij wel moe maar voldaan naar huis. Gisteravond was het afsluitende kampvuur. Iedereen liep met zijn slaapzak naar de kampvuurplek om daar een plekje in het gras te gaan zoeken.

Er werd gezongen, er werden korte impressies van de leiding voorgelezen hoe zij de week beleefd hadden en het klonk allemaal heel gezellig. Een aantal campinggasten die redelijk dicht bij de vuurplaats staan konden heerlijk meegenieten! Helaas was deze avond de zonsondergang niet zo mooi als ik hem afgelopen week een keer fotografeerde, maar zo mooi kan het ook niet altijd zijn.....

Gisteravond hadden we nog een primeur, want het afwaseiland in het nieuwe sanitair is in gebruik genomen. We zorgen nu er nu voor dat alles zo snel mogelijk allemaal werkt en dat lukt dus aardig met 3 toiletten, 3 douches en 2 afwasplekken al in bedrijf. Nu blijven er nog 3 toiletten, 1 urinoir, 3 douches en 6 wastafels die nog afgemaakt moeten worden en dan natuurlijk de afwerking nog van plafond e.d., maar dat kan ook echt later nog wel!!

Vanochtend, nog voor de meeste mensen wakker waren stond ik al op de groentetuin. Annette, onze tuinvrouw, is op vakantie en als ik niet iets uit de tuin haal wordt er deze weken niets verkocht. Met de oude bakfiets van onze meubelmaker Lukas ben ik de kamp opgefietst en heb allerlei heerlijkheden uit de tuin geoogst. En dit is het resultaat:

Een kar vol gezondheid!!! Ik had er ook al wel wat zonnebloemen bij willen zetten, maar er is er nog maar 1 die bloeit, dus daarom die maar even slechts op foto!! ;-)

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

20jul

En dan is het nu toch eindelijk zomer!!!  De groep van de Binding staat op het middenterrein en vermaakt zich prima en ook op de camping is het gezellig - niet te - druk en ook daar heeft iedereen het heerlijk naar zijn zin. Wat wil een mens nog meer?!!? Er is wel het een en ander aan voorafgegaan, want er moest nog wel wat gebeuren om het nieuwe sanitair zo af te krijgen dat de groep er deze twee weken al zou kunnen douchen. Maar doordat we de afgelopen twee maanden redelijk non-stop hebben getegeld, gevoegd, geschilderd, geinstalleerd, gekit, gepoetst en nog veel meer, was het afgelopen zaterdag toch zover dat Pieter de laatste kitranden op hun plek bracht, zodat er gedouched kon gaan worden!!

Vlak daarna reden we al met auto en aanhanger over het bospad om de bus met kinderen te gaan verwelkomen en hun bagage mee te nemen over de 400 meter die door de bus niet meer bereden wordt. Veertig 'verse' kinderen - want ze zijn hier nog niet eerder geweest - en hun 12 man en vrouw sterke leiding (waarvan er een heel aantal al wel eerder waren geweest.

Ze hadden zoveel spullen bij zich dat er een extra busje mee moest rijden om alles mee te krijgen!! Nu ze eenmaal gesetteld zijn gaat alles weer zijn gangetje en is het net of ze er al altijd zijn - een gezellige boel met onder het aardappels schillen een heerlijk vals 'heipoedeneipoedenaska...' en 's avonds bij de vlag nog een wat weifelend 'Wachterlied'. Sommige dingen blijven altijd hetzelfde!!

Zaterdagmiddag was onze 'paardendame' Marrit haar hooi dat 's morgens gemaaid was aan het schudden. Als een stoere cowgirl reed ze haar rondjes op de trekker die een lieve buurman haar leende. Ook zijn schudder leende hij uit, maar het oude beestje begaf het helaas aan het einde van de middag, zodat Pieter, die net toe was aan wat rust toch nog weer met zijn handen in het vet moest. Voor de gezelligheid ging ik mijn aardappels maar bij zijn geklus schillen. Dit mooie plaatje, met op de achtergrond een campinggast die net zijn chemisch toiletje leegt, is typerend voor het vele dat hier op een dag gebeurt ;-)

Ondertussen kwam Julia vertellen dat er een dode vis in onze vijver - die een overloop is van het gereinigde water uit ons helofytenfilter - lag te drijven. Ik ging mee om te kijken en ik herkende hem nauwelijks!! Het was een goudvis die ik er een jaar of 3 - 4 geleden in had uitgezet. Toen was hij nog geen 10 centimeter groot. Maar nu was het een exemplaar van wel bijna 30 centimeter lang!! Goed water lijkt mij......We hebben hem er uitgevist om hem beter te bekijken, maar hij rook niet echt fris meer!

 

En verder..... is het nu heel lekker stil op de camping. Iedereen is naar de Berkel, naar het zwembad of is de bossen in gefietst om de ergste hitte te vermijden. Vanochtend toen ik om 7 uur over het veld liep - dat van een warrige hooiboel opeens vanacht (van half 11 tot half 4!!) was omgetoverd in een heel georganiseerd biljartlaken met wel erg grote ballen - was het ook nog zo heerlijk stil. Het is vaak zo enorm genieten hier!!

En nu mag ik zo weer gaan genieten van het schoonmaken van ons nieuwe sanitair!!! Wat is dat leuk, zo'n heel nieuw iets, waar iedereen ook meteen al heel blij mee is! Ik hoop dat morgen de handdoekhaken en de toiletrolhouders komen; kunnen we het nog weer een stukje mooier maken!!

COMMENTS
Ietje 2016-07-22 14:32:18 Hoi Maaike en Pieter,
Even kijken hoe het met jullie gaat en wat er gebeurt op mijn favoriete camping! Leuk om te lezen en wat fijn dat het sanitair klaar is. Wat ziet het er mooi uit! Complimenten, en ook voor al dat werk. In september zal ik met plezier daar douchen.
Groeten en nog een fijne zomer.
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

06jul

Net kwam er weer een campinggast aan die nog wist dat we een mooie boekenverzameling in de receptie hebben. Thuis was hij aan het opruimen geweest en nu kwam er een doos met boeken uit zijn auto; Fijn, zo hoeft niemand zich te vervelen hier!!

Ondertussen gaat het op de tuinderij de Baankreis ook heel goed; Annette heeft vandaag de eerste aardappels geoogst!!

Raja's, bijna dezelfde kleur als haar tuinbroek ;-) Verder heeft ze nog meer te koop; als je bij ons over de weg vanaf Almen aan komt fietsen en ze is aan het werk op de tuin, dan zie je haar mini-kraampje staan. Vandaag in ieder geval aardbeien en courgettes!!

Wij geven vandaag onze armen na gisteren weer een lange middag gevoegd te hebben even rust; vanochtend hebben we achter op de camping even flink gesnoeid en gemaaid, zodat alles er weer mooi en toegankelijk uitziet. Pieter maait nu nog even een uurtje wat gras in eigen tuin, terwijl ik de afwas van de pannenkoekenlunch zo nog even weg ga werken. Daarna gaan we nog even met wat tegeltjes stoeien. Een beetje zoals op deze foto, het betere precisie-werk:

En Lukas is lekker met de deuren bezig tussen zijn eigen projecten door..... Hij zaagt, schroeft, schildert en schaaft maar door!!

Als straks de deurtjes er allemaal in zitten gaan we een paar mooie takken zoeken om mooie haken van te maken om je kleren aan op te hangen; het wordt een mooi rustiek geheel zo, toch?!!

COMMENTS
Mariska 2016-07-12 08:32:54 Hoi Maaike en Pieter, jullie maken er wel een kunststuk van. Prachtig. We kijken er naar uit het nieuwe sanitair van dichtbij te bewonderen... Tot zaterdag. Groeten uit Aalsmeer
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

03jul

Wat een weer af en toe.... maar toch weerhoudt dat niet iedereen om hier een paar dagen of langer door te brengen! En als je deze foto zo ziet lijkt het ook geen straf, toch?!?

's Nachts is het niet koud, tussen de buien door is het heerlijk wandelen en fietsen en als het dan even echt te gortig wordt kom je gewoon even gezellig op de deel in een luie stoel een boek lezen. Maar het liefst natuurlijk voor de tent in een stoeltje in de zon!

Het gras dat al een tijd in bloei staat wacht op het hooien, maar daarvoor is er nog wel wat stabieler mooi weer nodig. De bloemen die overal bloeien worden druk bezocht door hommels en bijen en ik hoorde vandaag ook de eerste krekels al voorzichtig hun schilden voor het eerst over elkaar schuren! Ook de eerste wespen heb ik gevonden; ze zijn een nest aan het maken in de wand van het kampkeukentje, daar waar over twee weken weer voor 50 man gekookt moet worden! Helaas moet ik daarvoor deze week toch maar een mannetje laten komen om dat nest vakkundig te laten verwijderen. Waren ze nu maar veel verder daarvandaan gaan zitten.....

Ondertussen is onze oprijlaan ;-) door een meneer van het Geldersch Landschap weer even helemaal glad gestreken; helaas is er alweer een grote trekker die bij de buurman het land ging bemesten te fors over het pad gereden net nadat het weer hersteld was, waardoor de eerste kuil alweer een feit is, maar toch: we komen weer een stuk minder geschud op de Baankreis aan!!

En wat ook nieuw is: we hebben twee jonge katjes!!! Linus en Asa heten ze en ze zijn heel lief!! Dirk en Otje worden ook al een dagje ouder en ook al zijn er op dit moment weinig muizen, toch willen we goed voorbereid zijn op het moment dat ze wel weer een probleem kunnen worden.

En verder..... zijn we lekker bezig in ons nieuwe sanitair en het wordt met de dag mooier!! Maar wat een boel werk!

Mijn armen doen regelmatig pijn als we weer eens een paar uur achter elkaar gevoegd of gestuct hebben!

COMMENTS
Mariska de Graaf 2016-07-05 18:43:58 Hoi Maaike, dank dat je het wespennest voor ons laat weghalen… dat kookt een stuk relaxter in het 'kippenhok', die ook dienst doet als EHBO-post… Over 12 dagen arriveert 'Almen1' uit Aalsmeer. We hebben er zin in! Groetjes, Mariska alias Savers….
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!