03jul

Wat een weer af en toe.... maar toch weerhoudt dat niet iedereen om hier een paar dagen of langer door te brengen! En als je deze foto zo ziet lijkt het ook geen straf, toch?!?

's Nachts is het niet koud, tussen de buien door is het heerlijk wandelen en fietsen en als het dan even echt te gortig wordt kom je gewoon even gezellig op de deel in een luie stoel een boek lezen. Maar het liefst natuurlijk voor de tent in een stoeltje in de zon!

Het gras dat al een tijd in bloei staat wacht op het hooien, maar daarvoor is er nog wel wat stabieler mooi weer nodig. De bloemen die overal bloeien worden druk bezocht door hommels en bijen en ik hoorde vandaag ook de eerste krekels al voorzichtig hun schilden voor het eerst over elkaar schuren! Ook de eerste wespen heb ik gevonden; ze zijn een nest aan het maken in de wand van het kampkeukentje, daar waar over twee weken weer voor 50 man gekookt moet worden! Helaas moet ik daarvoor deze week toch maar een mannetje laten komen om dat nest vakkundig te laten verwijderen. Waren ze nu maar veel verder daarvandaan gaan zitten.....

Ondertussen is onze oprijlaan ;-) door een meneer van het Geldersch Landschap weer even helemaal glad gestreken; helaas is er alweer een grote trekker die bij de buurman het land ging bemesten te fors over het pad gereden net nadat het weer hersteld was, waardoor de eerste kuil alweer een feit is, maar toch: we komen weer een stuk minder geschud op de Baankreis aan!!

En wat ook nieuw is: we hebben twee jonge katjes!!! Linus en Asa heten ze en ze zijn heel lief!! Dirk en Otje worden ook al een dagje ouder en ook al zijn er op dit moment weinig muizen, toch willen we goed voorbereid zijn op het moment dat ze wel weer een probleem kunnen worden.

En verder..... zijn we lekker bezig in ons nieuwe sanitair en het wordt met de dag mooier!! Maar wat een boel werk!

Mijn armen doen regelmatig pijn als we weer eens een paar uur achter elkaar gevoegd of gestuct hebben!

COMMENTS
Mariska de Graaf 2016-07-05 18:43:58 Hoi Maaike, dank dat je het wespennest voor ons laat weghalen… dat kookt een stuk relaxter in het 'kippenhok', die ook dienst doet als EHBO-post… Over 12 dagen arriveert 'Almen1' uit Aalsmeer. We hebben er zin in! Groetjes, Mariska alias Savers….
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!