23jun

Klimaatverandering of niet, de zomer die we nu al hebben gehad voor de zomer officieel was begonnen hebben we maar mooi meegenomen!! Nog niet eerder zo vroeg gehooid en ook Hemelvaart en Pinksteren waren geweldig! Ik ga zo maar eens even wat plaatjes plakken om een beeld te geven, te beginnen bij het campingbeeld uit het raam uitkijkend op het Twentekanaal tijdens de HePi-dagen.....

Gezellig druk, maar niet te veel mensen.... Ik heb wel op een gegeven moment mensen die nog op het laatste moment belden doorverwezen naar collega-campings in de buurt, want we wilden geen massa-toerisme ;-) Toch liep er tijdens deze dagen wel zo'n 100 man/vrouw hier rond, best aardig voor een kleine camping! Er was een familie die een verjaardag vierde tijdens deze dagen - zag er erg gezellig uit!!!

De "Pinkstergroep" die hier nu al meer dan 30 jaar komt hield een heuse 'Almen-Bienale' met originele kunstwerken:

Overal werd iets bij verteld of gedaan en bij deze boom met ballonnen mocht iedereen een 'wensballon' stukmaken om de wens voor te lezen:

Waar we overigens wel trots op, maar vooral ook erg moe van waren, was het feit dat we voor deze dagen nog even zo hard hadden doorgebikkeld dat we zowel de dames- als de herenhelft van het sanitair in gebruik hebben kunnen nemen!!

De herendouches zijn wel iets kleiner dan die van de dames, maar ze blijken zo fijn te zijn dat niemand daarover klaagt. We kregen zelfs al de opmerking dat we een lintje moesten krijgen voor de douches! Het wordt tijd dat we er wat extra waterbesparing op gaan zetten ;-)

En natuurlijk is het gewoon voorjaar en is het overal vol nieuw leven..... Hier een foto van het eerste kuiken van dit jaar, geen gezicht als ze wat groter worden, haha, maar er lopen er op dit moment nog 11 kuikentjes extra rond. Ook zitten er nog 2 kippen te broeden op totaal nog 14 eieren, dus dat belooft nog wat!!

En we hebben in de afgelopen 20 jaar niet zoveel zwaluwnesten gehad!!!!!! Op dit moment weet ik 5 nesten te zitten met in totaal in ieder geval al 9 jongen......

Maar het allermooiste was het reekalf!!!!!! Door een aantal campinggasten en buren al gespot en toen ben ik zelf maar even op zoek gegaan. En jawel!!!! Opeens stond ik oog in oog met dit verborgen geheim....sstttt.....

We moesten daardoor wel wachten met maaien voor het hooi voor de paarden totdat dit kalfje met moeder het bos in was vertrokken. Dus toen het echt mooi weer dreigde te worden regelmatig even langsgelopen, tot we zeker wisten dat hij/zij vertrokken was. Op de avond voor het maaien toch nog even een paar foto's gemaakt van het prachtige wuivende gras:

Alle ging heel voorspoedig, maar de weersvoorspellingen waren ook wel zo gunstig dat het eigenlijk niet mis kon gaan. Op de vierde dag na het maaien lag het er zo bij:

Mooi droog op het zwad! En de dag erna kon het ook nog tot 5 uur 's middags drogen. Als dat geen lekker hooi wordt weet ik het ook niet meer......

Uiteindelijk werden het maar 68 balen, zo'n 40 minder dan vorig jaar. Maar aangezien we niet bemesten en het voorjaar heel erg droog was is dat niet zo vreemd! Nu proberen de ooievaars even snel alle mollen voor ons op te eten en het lijkt ze aardig te lukken! Een aantal campinggasten vertelde dat ze mooie 'live-tv' gehad hadden door een jagende ooievaar te volgen in zijn avonturen. In ieder geval al drie mollen minder ;-)

En als nu de echte zomer ook zo mooi wordt als de zomer die we nu hebben gehad, dan teken ik ervoor!!!!!

 

COMMENTS
Carla Mulder 2017-10-10 10:57:23 Goede morgen , wat ziet het er mooi uit
Ik hou van kleine campings , ik hou niet van massa
Maar mijn vraag is , kunnen wij ook een pony mee nemen , om in de omgeving te mennen
wij zijn echte natuur mensen , wij zoeken altijd campings op die zeker niet te groot is , en waar we met de pony er op uit kunnen
en wat zij de routes
ik hoor graag van u
groetjes Carla Mulder
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!