18mar

Het mooie van een plek als dit, is dat je best al een heel eind kunt komen wat zelfvoorzienendheid betreft: op onze camping staat veel redelijk snel groeiend groen. Een aantal bomen heb ik zelf geplant halverwege de jaren '90 en die hebben we vorig jaar winter omgezaagd om weer wat licht op de camping te creeeren. Vervolgens heeft Pieters vader ze tot planken en balken gezaagd en toen hebben ze een seizoen in de buitenlucht gedroogd. We haalden ze een maand geleden de werkplaats in en dat zag er zo uit:

 

Hoe pak je dat dan aan? Eerst een idee van wat er van gemaakt moet worden. In dit geval 4 ramen van 1,2 bij 1,1 om op de muren in het sanitair te plaatsen. Eerst stukken op maat zagen en ze aan twee kanten 'strijken', zodat ze haaks gezaagd kunnen worden. Dan ben je zover:

Dan moeten ze door de zaag, zodat je inderdaad echt haakse balkjes krijgt:

Vervolgens moet de sponing eraan gezaagd en gefreesd worden. Twee handelingen, waarna je dit resultaat hebt:

Pieter gaat dan ook nog weer voor het 'mooi' - dus hij heeft er ook nog een mooi kantje aan gefreesd. Daarna moeten er pennen aan om de verbindingen te kunnen maken. Grotendeels op de zaag:

En dan het in elkaar zetten. Deze zijn nu gewoon met schroeven in elkaar gezet, maar het kan natuurlijk ook met verbinders zoals domino's of deuvels en lijm....

En daar staan ze dan. Nu gaan we nog schuren en lakken, maar dan willen we iets warmer weer ;-)

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!