20jul

En dan is het nu toch eindelijk zomer!!!  De groep van de Binding staat op het middenterrein en vermaakt zich prima en ook op de camping is het gezellig - niet te - druk en ook daar heeft iedereen het heerlijk naar zijn zin. Wat wil een mens nog meer?!!? Er is wel het een en ander aan voorafgegaan, want er moest nog wel wat gebeuren om het nieuwe sanitair zo af te krijgen dat de groep er deze twee weken al zou kunnen douchen. Maar doordat we de afgelopen twee maanden redelijk non-stop hebben getegeld, gevoegd, geschilderd, geinstalleerd, gekit, gepoetst en nog veel meer, was het afgelopen zaterdag toch zover dat Pieter de laatste kitranden op hun plek bracht, zodat er gedouched kon gaan worden!!

Vlak daarna reden we al met auto en aanhanger over het bospad om de bus met kinderen te gaan verwelkomen en hun bagage mee te nemen over de 400 meter die door de bus niet meer bereden wordt. Veertig 'verse' kinderen - want ze zijn hier nog niet eerder geweest - en hun 12 man en vrouw sterke leiding (waarvan er een heel aantal al wel eerder waren geweest.

Ze hadden zoveel spullen bij zich dat er een extra busje mee moest rijden om alles mee te krijgen!! Nu ze eenmaal gesetteld zijn gaat alles weer zijn gangetje en is het net of ze er al altijd zijn - een gezellige boel met onder het aardappels schillen een heerlijk vals 'heipoedeneipoedenaska...' en 's avonds bij de vlag nog een wat weifelend 'Wachterlied'. Sommige dingen blijven altijd hetzelfde!!

Zaterdagmiddag was onze 'paardendame' Marrit haar hooi dat 's morgens gemaaid was aan het schudden. Als een stoere cowgirl reed ze haar rondjes op de trekker die een lieve buurman haar leende. Ook zijn schudder leende hij uit, maar het oude beestje begaf het helaas aan het einde van de middag, zodat Pieter, die net toe was aan wat rust toch nog weer met zijn handen in het vet moest. Voor de gezelligheid ging ik mijn aardappels maar bij zijn geklus schillen. Dit mooie plaatje, met op de achtergrond een campinggast die net zijn chemisch toiletje leegt, is typerend voor het vele dat hier op een dag gebeurt ;-)

Ondertussen kwam Julia vertellen dat er een dode vis in onze vijver - die een overloop is van het gereinigde water uit ons helofytenfilter - lag te drijven. Ik ging mee om te kijken en ik herkende hem nauwelijks!! Het was een goudvis die ik er een jaar of 3 - 4 geleden in had uitgezet. Toen was hij nog geen 10 centimeter groot. Maar nu was het een exemplaar van wel bijna 30 centimeter lang!! Goed water lijkt mij......We hebben hem er uitgevist om hem beter te bekijken, maar hij rook niet echt fris meer!

 

En verder..... is het nu heel lekker stil op de camping. Iedereen is naar de Berkel, naar het zwembad of is de bossen in gefietst om de ergste hitte te vermijden. Vanochtend toen ik om 7 uur over het veld liep - dat van een warrige hooiboel opeens vanacht (van half 11 tot half 4!!) was omgetoverd in een heel georganiseerd biljartlaken met wel erg grote ballen - was het ook nog zo heerlijk stil. Het is vaak zo enorm genieten hier!!

En nu mag ik zo weer gaan genieten van het schoonmaken van ons nieuwe sanitair!!! Wat is dat leuk, zo'n heel nieuw iets, waar iedereen ook meteen al heel blij mee is! Ik hoop dat morgen de handdoekhaken en de toiletrolhouders komen; kunnen we het nog weer een stukje mooier maken!!

COMMENTS
Ietje 2016-07-22 14:32:18 Hoi Maaike en Pieter,
Even kijken hoe het met jullie gaat en wat er gebeurt op mijn favoriete camping! Leuk om te lezen en wat fijn dat het sanitair klaar is. Wat ziet het er mooi uit! Complimenten, en ook voor al dat werk. In september zal ik met plezier daar douchen.
Groeten en nog een fijne zomer.
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!