28jun

De zoveelste dag dat er slecht weer voorspeld wordt en er geen druppel valt...... We verwoestijnen langzamerhand, maar er is een lichtpuntje: de eerste zonnebloem in ons stuk tuin dat we 'Kunst-zaaien' hebben gedoopt bloeit bijna!!!! Hij staat er nog wel heel eenzaam bij, maar binnenkort zal het hier een grote gele oase zijn!

Vandaag en morgen staat het dorp in het teken van Italie; Giusy en Robert van het restaurant Da Nonna Pippina hebben samen met een aantal anderen weer een Italie- event georganiseerd. Toen we er vanmiddag waren begon het net gezellig druk te worden. Zo op dat Almense dorpsplein onder de linden is een mooie sfeer neergezet met pizza- ovens, kleine zingende Italiaanse mannen, allerlei Italiaanse heerlijkheden en mooie Italiaanse dingen...... Zoals de twee rechter schalen op de volgende foto; ik kon ze niet laten staan.....

En toen we thuis waren maar meteen een heerlijke 'Almen meets Italy'- maaltijd klaargemaakt om de schalen mee te vullen..... Een kleurige salade met Almense sla en rode uitjes, heerlijke Italiaanse buffelmozarella, tomaatjes, pijnboompitten, olijfolie en balsamico-azijn (allemaal uit eigen winkel), gestoofde groenten en lekkere oer-spelt-spaghetti met kastanje-champignons en kip. Nu staan alle schalen en borden leeg op het aanrecht om afgewassen te worden, maar is het niet beter om dat nog even te laten wachten en nog even na te genieten...?? ;-)

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

23jun

Nu zijn wij niet echte voetbalfans, maar tijdens het WK willen we dan toch af en toe kijken..... En omdat we van wat campinggasten hoorden dat zij het ook leuk vonden om te kijken, maar op een Ipad zijn de mannetjes zo klein....... Tja, dan zorg je toch gewoon voor een heuse 'home-cinema'!!! En zo zitten ze gezellig bij ons in de 'huiskamer', terwijl ik een begin maak met mijn berg strijkwas, gezellig te kijken.

En het mooie was dat de dames het meeste commentaar hadden... Hoezo een mannensport??

Mooie wedstrijd, spannend! En daarna gewoon lekker nog even een mooie avondwandeling in de avondzon......

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

19jun

Na de HePi- drukte is nu de rust weergekeerd. We zijn zelf ook weer een beetje bijgekomen en op de camping zijn gelukkig nog steeds een heel aantal gezellige mensen. Dus helemaal stil is het hier niet te noemen, zeker niet met het nu startende Almens Feest...... In de verte horen we degene die het commentaar verzorgt bij het jaarlijkse vogelschieten en straks als de koning bekend wordt door het verlossende schot horen we hier waarschijnlijk een groot gejuich, maar zover is het geloof ik nog niet!

We hebben afgelopen week aan oproep aan vrienden en familie gedaan om aanstaande zaterdag te komen helpen, want er is veel werk wat we op dit moment met zijn vieren niet helemaal af krijgen. Sommige stukken van de tuin zijn prachtig, zoals op de foto hieronder te zien is, maar er moet ook nog veel geschoffeld en gewied worden. De mensen die komen helpen trakteren we aan het einde van de dag op een heerlijke bbq met vlees van de Limousin-boer hier uit het dorp.

Nog twee weken en dan komt de Binding alweer, een jaar vliegt voorbij..... Het 69e jaar dat ze zullen komen en daarmee begint het jubileum dat we volgend jaar zouden kunnen gaan vieren al dichterbij! We gaan zien wat dat ons brengen gaat......

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

03jun

We hebben even een adempauze tijdens onze He(melvaart)-Pi(nkster)drukte. Er zijn maar een paar mensen op de camping, maar toch wel veel gezelligheid! Vanavond aten twee mensen met ons mee tijdens onze wekelijkse Spijs van de Baankreis. Het enige wat nu nog over is, is de afwas en een paar aardbeien.....

We aten een heerlijk bloemkoolsoepje met kappertjes als voorafje, daarna aardappels, verse sla en karnemelkse speksaus (is echt verschrikkelijk lekker ook al klinkt het een beetje raar....) en als toetje een stukje rabarber-kokostaart met versgemaakt aardbeien ijs. Heerlijk!!!!!!

Wat er overigens ook overal rood kleurt hier zijn de klaprozen; zo mooi!!!

En nu is het weer voorbereiden op het komende weekend...... nu lijkt het veld voor de boerderij stil en verlaten, maar dat is over een paar dagen weer heel anders!!!

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!