28jun

De zoveelste dag dat er slecht weer voorspeld wordt en er geen druppel valt...... We verwoestijnen langzamerhand, maar er is een lichtpuntje: de eerste zonnebloem in ons stuk tuin dat we 'Kunst-zaaien' hebben gedoopt bloeit bijna!!!! Hij staat er nog wel heel eenzaam bij, maar binnenkort zal het hier een grote gele oase zijn!

Vandaag en morgen staat het dorp in het teken van Italie; Giusy en Robert van het restaurant Da Nonna Pippina hebben samen met een aantal anderen weer een Italie- event georganiseerd. Toen we er vanmiddag waren begon het net gezellig druk te worden. Zo op dat Almense dorpsplein onder de linden is een mooie sfeer neergezet met pizza- ovens, kleine zingende Italiaanse mannen, allerlei Italiaanse heerlijkheden en mooie Italiaanse dingen...... Zoals de twee rechter schalen op de volgende foto; ik kon ze niet laten staan.....

En toen we thuis waren maar meteen een heerlijke 'Almen meets Italy'- maaltijd klaargemaakt om de schalen mee te vullen..... Een kleurige salade met Almense sla en rode uitjes, heerlijke Italiaanse buffelmozarella, tomaatjes, pijnboompitten, olijfolie en balsamico-azijn (allemaal uit eigen winkel), gestoofde groenten en lekkere oer-spelt-spaghetti met kastanje-champignons en kip. Nu staan alle schalen en borden leeg op het aanrecht om afgewassen te worden, maar is het niet beter om dat nog even te laten wachten en nog even na te genieten...?? ;-)

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!